Pelvic Health Expert Leerlijn: jouw weg naar bekkenbodemexpertise

Wat biedt de Pelvic Health Expert leerlijn?

De Pelvic Health Expert leerlijn is een uitgebreid opleidingsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinesitherapeuten die zich willen specialiseren in bekkenbodemtherapie. Dit programma, ontwikkeld door Smart Education, leidt tot het Pelvic Health Expert-certificaat, waarmee u zich onderscheidt als specialist in bekkenbodemreëducatie.

De leerlijn is opgebouwd uit drie modules: introductiemodule, expertmoduele en de uitbreidingsmoduele. Elke module richt zich op specifieke kennis en vaardigheden binnen de bekkenbodemtherapie en perinatale kinesitherapie.

Leerlijn bekkenbodemreëducatie

Leerlijn Pelvic Health Expert met cursus rond pelvische reëducatie en opleidingen rond bekkenbodemklachten.
  1. Intromodule: Deze module bestaat uit cursussen zoals “Healthy Fit and Informed Pregnant” en “BekkenbodemFit Postnataal“. Hier leert u de basis van bekkenbodemgezondheid tijdens zwangerschap en postpartum. U krijgt inzicht in de fysiologie van de zwangerschap en de bevalling, evenals praktische vaardigheden om zwangere en pas bevallen vrouwen te ondersteunen tijdens deze perinatale periode.
  2. Expertmodule: Deze module bevat cursussen zoals “Pelvic Rehab for Women” en “Back to Move“. Deze cursussen verdiepen uw kennis en vaardigheden met praktijkgerichte lessen en geavanceerde technieken voor het behandelen van bekkenbodemproblemen. U leert onder andere over het uitvoeren van inwendige vaginale onderzoeken, het gebruik van biofeedback en het opstellen van behandelplannen op basis van casuïstiek.
  3. Uitbreidingsmodule: Deze module biedt aanvullende opleidingen zoals “Biofeedback and Ultrasound in Pelvic Health“, “The female runner”,…. Deze cursussen richten zich op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en technieken in bekkenbodemrevalidatie. U leert vb hoe u echografie kunt gebruiken in de bekkenbodemgezondheid en hoe biofeedback kan bijdragen aan effectieve behandelingen.

Waarom deelnemen aan de Pelvic Health Expert leerlijn?

De vraag naar gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten blijft groeien, zowel nationaal als internationaal. Door deel te nemen aan deze leerlijn kunt u uw kennis en praktische vaardigheden in bekkenbodemtherapie vergroten en uzelf positioneren als een expert in dit vakgebied. Enkele redenen om deel te nemen aan de Pelvic Health Expert leerlijn zijn:

  1. Verhoogde kennis en vaardigheden: De leerlijn biedt een diepgaande en uitgebreide opleiding die uw kennis en praktische vaardigheden in pelvische revalidatie naar een hoger niveau tilt.
  2. Toegang tot topdocenten: De cursussen worden gegeven door nationale en internationale experts uit het werkveld, die beschikken over uitgebreide ervaring en expertise.
  3. Certificaat: Het Pelvic Health Expert-certificaat toont uw expertise in bekkenbodemtherapie aan en kan uw carrièrekansen aanzienlijk verbeteren.
  4. Flexibele leermogelijkheden: U kunt de cursussen volgen op uw eigen tempo en op locaties dicht bij u in de buurt, wat het gemakkelijk maakt om de opleiding te combineren met uw professionele verplichtingen.
  5. Praktijkgerichte lessen: De leerlijn biedt een goede balans tussen theorie en praktijk, met veel ruimte voor het aanleren en oefenen van praktische vaardigheden.

Flexibele leermogelijkheden

De Pelvic Health Expert leerlijn biedt flexibiliteit in leren. U kunt de cursussen volgen op uw eigen tempo en op locaties die voor u het toegankelijkst zijn. Bovendien zijn de cursussen zeer praktijkgericht, met een balans tussen theoretische kennis en hands-on training. Dit stelt u in staat om de geleerde technieken direct in uw praktijk toe te passen en uw patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Bent u klaar om een bekkenbodemtherapeut te worden en uw carrière naar een hoger niveau te tillen? Schrijf u dan vandaag nog in voor de Pelvic Health Expert leerlijn en behaal uw certificaat! Voor meer informatie over de cursusdata, locaties en inschrijvingsprocedures, kunt u terecht op de website van SmartEducation.