Nieuwsanker Goedele Wachters over de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker en haar meterschap, over persoonlijke ervaringen met zorg en over gezond zijn en blijven!

Welkom bij de eerste aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Goedele Wachters verwelkomt als zijn allereerste gaste.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

In deze aflevering staat Goedele centraal, nieuwsanker en meter van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.

In de eerste rubriek ‘Het verhaal van…’ krijgt Goedele het woord en vertelt ze over haar link met ‘Zorg Doe(t) Je Goed’. Stijn vraagt haar naar haar persoonlijke ervaringen die ze heeft beleefd tijdens dit meterschap de voorbije jaren. Voor Goedele betekent het meterschap immers veel meer dan alleen geld inzamelen in de strijd tegen kanker. Het maakt kanker ook bespreekbaar en het hele project werkt verbindend en leidt tot samenhorigheid.

In de rubriek over persoonlijke ervaringen met zorg, hebben we het met Goedele over zelfzorg en balans. Daarnaast vertelt ze over haar moeder, die onder andere als verpleegster in Syrië heeft gewerkt en voor haar een grote inspiratiebron is geweest.

In de derde rubriek beantwoordt Goedele twee vragen van nieuwsgierige Ed. Daarin ontdekken we waarom de kinderen van Goedele verklaren: ‘Ons mama is een konijn!’.

Deze eerste aflevering bevat een sterke en positieve boodschap, loopt over van inspiratie en persoonlijke verhalen over zorg en gezondheid. Veel plezier!

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.