Joren Biebuyck, de kinesitherapeut/schoonbroer die ultraloper Karel Sabbe naar zijn records begeleidde.

We zijn inmiddels aan de twaalfde aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast gekomen! Host Stijn De Mot verwelkomt in deze aflevering Joren Biebuyck als zijn gast.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

Een man die van heel dichtbij kan getuigen over de mythische prestaties die ultraloper Karel Sabbe al in zijn leven heeft geleverd, is Joren Biebuyck. Tijdens deze aflevering vertelt hij als kinesitherapeut (en tevens de schoonbroer) van de bekendste tandarts van ons land over hoe hij meteen onder de indruk was van de fysieke capaciteiten van Karel. Joren heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Karel Sabbe, en heeft hem de bevestiging gegeven die hij nodig had om zijn dromen waar te maken. En niet dankzij, maar ondanks zijn medische achtergrond. Wat daarmee bedoeld wordt, ontdek je in deze aflevering!

Joren geeft ons ook inkijk in zijn samenwerking met Karel en deelt enkele straffe verhalen die ze beleefden tijdens de Pacific Crest Trail (PCT) en de Barkley Marathons.

Er is zeker een tendens waarbij steeds meer mensen ervoor kiezen om extreme duursportprestaties neer te gaan zetten. Een vraag die zich dan opdringt, en die we dan ook aan Joren stelden, is: tot wat is het menselijk lichaam in staat? Spoiler alert: adaptatie is key!

Een boeiend gesprek over (fysieke) uitdagingen, over mentale mindset, het waarmaken van ultieme dromen en onvergetelijke ervaringen.

En er valt ook iets te winnen, kijk snel onderaan deze pagina!

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.

Win 20% korting op een komend inDURT evenement!

Door organisatorische redenen zal de ‘Trail Running Clinic’ op 25 mei niet doorgaan. Maar niet getreurd, je maakt nog steeds kans om iets te winnen. Zo geven Joren Biebuyck en Karel Sabbe maar liefst 20% korting op een komend inDURT-event!

PS: Trek je loopschoenen aan, smeer je benen in en loop als leuke extra en voorbereiding op dit aankomende event een toffe figuur op Strava. Én tag deze run met #zorgdoetjegoed, wij doen alvast mee 😉

DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN.