Gratis webinar over de nieuwste echografie-technieken voor bekkenbodemreëducatie.

Gratis webinar: echografie in bekkenbodemreëducatie

Ben je benieuwd naar de nieuwste inzichten in het gebruik van echografie binnen de bekkenbodemreëducatie en bekkenbodemtherapie? Dit gratis webinar, nu beschikbaar on-demand, biedt een diepgaande verkenning van dit boeiende vakgebied. In dit webinar belicht onze docent Montse Rejano (Sonoskills) de verschillende toepassingen van transperineale en transabdominale echografie bij de evaluatie en behandeling van bekkenbodemproblemen.

Enkele highlights die aan bod komen:

  • Transperineale echografie bij stress urine-incontinentie: Leer hoe deze techniek helpt bij het kwantificeren van de beweging van de urethra en het evalueren van de bekkenbodemspieren.
  • Abdominale echografie en diastase recti: Ontdek hoe echografie de spierspanning en beweging van de buikspieren in kaart brengt, en hoe dit kan bijdragen aan een functionele revalidatie van diastase recti.
  • Educatie van patiënten: Het belang van biofeedback en het informeren van patiënten over hun anatomie en biomechanica om hun herstel te bevorderen.
  • Casestudies en videodemonstraties: Praktische voorbeelden en visuele ondersteuning voor een beter begrip van de besproken echografietechnieken.

Dit webinar biedt waardevolle kennis voor elke kinesitherapeut die zich wil specialiseren in bekkenbodemproblemen en pelvische reëducatie en de toepassing van echografie in hun praktijk.

Schrijf je vandaag nog in en krijg direct (en gratis) toegang tot het volledige on-demand webinar!