Frank Cesar, CEO van Gymna Belgium poseert naast SmartEducation mascotte.

Frank Cesar, CEO Gymna Belgium, analyseert de zorgsector en evalueert waar er kansen liggen

Beluister deze aflevering en ontdek er alles over!

Wat mag je verwachten van deze aflevering?

Voor deze aflevering nodigden we een bedrijfsleider uit die aan het hoofd staat van onder andere Gymna Belgium (als onderdeel van de INDEQS Group). Deze bekende speler als aanbieder van revalidatiemateriaal in de medische sector is een echt familiebedrijf. Frank vertelt hoe hij zijn plekje in het bedrijf heeft gevonden en we leren hem ook kennen als een zeer benaderbare en positieve leider voor zijn medewerkers.

Hij onderstreept ook het belang van oog hebben voor en inspelen op de tendensen die zich voordoen in de markt (de gezondheidszorg). ‘De praktijk’ van de kinesitherapeut of de arts van 10 of 20 jaar geleden is niet meer dezelfde praktijk als vandaag. Het analyseren van hoe de markt evolueert is bepalend voor de kansen die je kan grijpen als zorgverstrekker en -ondernemer. Zo is hij ervan overtuigd dat multidisciplinair samenwerken de richting is die we uit moeten gaan. En het verandert allemaal heel snel. We staan ook even stil bij de impact die AI gaat hebben op het functioneren in de zorg.
Efficiëntie in de zorg is een ander belangrijk thema voor de toekomst. Dan stelt zich de vraag of er een golf van consolidatie over alle zorgberoepen heen zal spoelen. Daar hoort wat context bij en de vraag moet zijn: ‘Is samen altijd sterker?’

Voldoende onderwerpen om zelf ook even bij stil te staan en deze aflevering is dus zeker een aanrader om je te laten inspireren! Abonneer je op de “Zorg Doe(t) Je Goed” podcast en krijg maandelijks een nieuwe aflevering voorgeschoteld.

Aanbevolen afleveringen

Ignace Van Doorselaere vertaalt zijn ‘essentie’ van leiderschap naar gezondheid en zorg en pleit voor ‘performance ethics’.

Ignace Van Doorselaere over ‘4F’ leidraad, ‘Performance Ethics’ en metaforen uit zijn boek ‘De Essentie’.

Achter de schermen bij de Rode Duivels met kinesitherapeut Bert Driesen!

Kinesitherapeut Bert Driesen deelt een blik achter de schermen bij de Rode Duivels en zijn ervaringen met blessurepreventie en topsporters.