Podcastgast Kevin van Hoovels poseert naast SmartEducation mascotte ED.

Kevin Van Hoovels over zweetlactaat en real-time meting van inspanningsniveau.

Beluister deze aflevering en ontdek er alles over!

Wat mag je verwachten van deze aflevering?

In deze aflevering verwelkomen we Kevin Van Hoovels, voormalig professioneel mountainbiker en momenteel doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent waar hij betrokken is bij het IDRO-project. Je komt alles te weten over zweetlactaat en hoe sensoren aangebracht op het lichaam in real-time iets kunnen vertellen over het inspanningsniveau van duursporters.

Kevin vertelt ook over zijn evolutie als beloftevol mountainbiker tot profatleet, zijn keuze om tijdens zijn academische carrière volop de kaart van de topsport te trekken, om dan daarna weer terug te keren naar het wetenschappelijk onderzoek.

Na wat achtergrond te delen over inspannings- en trainingsfysiologie gaat Kevin dieper in op het werk waar hij momenteel dagelijks mee bezig is, de ontwikkeling, validatie en praktische toepassingen van zweetlactaatsensoren. Kan deze innovatie een revolutie in de (top)sport initiëren en een even grote gamechanger worden als de vermogensmeters (wattagemeters) in het wielrennen? Dat is een van de vragen die we hem voorlegden.

Dan is er ook nog de ‘coach’ Kevin. Hij begeleidt als trainer enkele beloftevolle mountainbikers en deelt in de podcast enkele waardevolle tips voor jonge mountainbikers (en hun ouders).

Deze aflevering kan je dus gerust samenvatten als een boeiende mix van persoonlijke anekdotes en wetenschappelijke inzichten, perfect voor zowel sportliefhebbers als professionals in de zorgsector. Enjoy en abonneer je op deze “Zorg Doe(t) Je Goed” podcast voor nog meer inspirerende verhalen en boeiende gesprekken!

Aanbevolen afleveringen

Joren Biebuyck, de kinesitherapeut/schoonbroer die ultraloper Karel Sabbe naar zijn records begeleidde.

Kinesitherapeut Joren Biebuyck, deelt zijn ervaringen over de begeleiding van ultraloper Karel Sabbe en de uitdagingen van extreme duursportprestaties.

Achter de schermen bij de Rode Duivels met kinesitherapeut Bert Driesen!

Kinesitherapeut Bert Driesen deelt een blik achter de schermen bij de Rode Duivels en zijn ervaringen met blessurepreventie en topsporters.