Online opleidingen voor zorgverleners via Zoom: tips and tricks

Een handig Zoom-stappenplan voor zorgverleners!

Jij schreef je in voor één van onze online opleidingen. Super! Deze opleidingen zullen plaatsvinden via het online platform Zoom. Geen zorgen als je helemaal nieuwe bent op Zoom, hieronder lees je alvast stapsgewijs hoe je de opleiding probleemloos kan meevolgen!

Vooraf:

Omdat je bent ingeschreven voor een online opleiding, ontving je zonet een mail met alle praktische info en een link die je doorverwijst naar de website van Zoom. Via die link kan je je alvast registreren met je naam en e-mail, iets wat je best voor de start van de opleiding in orde brengt! Heb je het mailtje niet zien verschijnen, neem dan zeker ook even een kijkje tussen je ongewenste e-mails!

Eens je geregistreerd bent, ben je bijna klaar om erin te vliegen! Wat moet je nu nog doen? Om alles vlot te laten verlopen en om eventuele technische problemen snel te kunnen verhelpen, raden we je aan om een halfuur voor de start van de opleiding al alles klaar te zetten om de meeting mee te volgen.

Hoe doe je dat?

1. Je klikt op de link om de meeting mee te volgen.

2. Je krijgt onderstaand scherm te zien, waarbij je op ‘open zoom meeting’ klikt.

3. Kies op het volgende venster voor ‘Join with computer audio’

4. You’re in! En helemaal klaar om van start te gaan! Nog vragen? Helemaal onderaan vind je een handige tutorial terug om je op weg te helpen.

Tijdens:

Heb je vragen die je tijdens de opleiding graag aan de docent wil stellen? Dan gebruik je best de chatbox. Zo komen je vragen rechtstreeks bij hem/haar  terecht, en kunnen ze live beantwoord worden.

De slides die de docent gebruikt tijdens de opleiding, heb je bovendien ook ontvangen in het mailtje met de praktische informatie. Zo kan je gemakkelijk notities nemen tijdens de opleiding!

Veel succes en leerplezier!

Benieuwd naar nog meer online opleidingen?

Ontdek hier ons aanbod!