VEELGESTELDE VRAGEN over postacademische opleidingen

null
Veelgestelde vragen SmartEducation

Heb je vragen voor, tijdens of na je inschrijving en opleiding? Misschien vind je het antwoord alvast tussen de veelgestelde vragen aan Team SmartEducation! Kies hieronder alvast waarop je vraag betrekking heeft.

  1. Ik ben nog niet ingeschreven voor een opleiding
  2. Ik ben ingeschreven voor een opleiding die binnenkort zal plaatsvinden.
  3. Ik volgde een opleiding in het verleden.

Vind je het antwoord op je vraag niet terug in onderstaande lijst? Uiteraard helpen we je voor alle andere vragen met veel plezier verder via info@smarteducation.be.

Ik ben nog niet ingeschreven voor een opleiding…

Moet ik voor een online opleiding live aanwezig zijn of kan ik deze ook uitgesteld meevolgen?

Goed nieuws: al onze online opleidingen en PowerTalks worden opgenomen en uitgesteld aangeboden! Deelnemers ontvangen de werkdag na de opleiding een link waarmee je de replay kan (her)bekijken. Deze link is zo’n 48 uur beschikbaar.

Kan ik me als masterstudent kinesitherapie ook al inschrijven voor opleidingen van SmartEducation?

Je bent als masterstudent meer dan welkom bij onze opleidingen. Voor de opleiding Dry Needling laten we enkel 2e masterstudenten toe. Een overzicht van onze opleidingen kan je hier terugvinden.

Kan ik een Powertalk uitgesteld bekijken?

Dat kan zeker! Onze PowerTalks worden telkens opgenomen en uitgesteld aangeboden! Deelnemers ontvangen de werkdag na de opleiding een link waarmee je de replay kan (her)bekijken. Deze link is zo’n 48 uur beschikbaar.

Daarnaast bieden we onze PowerTalks ook on demand aan. Dit wil zeggen dat je ze kan ‘bestellen’ en herbekijken wanneer het jou past! Ons aanbod van PowerTalks On Demand (2023) vind je hier.

Hoe kan ik mijn couponcode inzetten bij mijn inschrijving voor een opleiding?

Heb je nog een couponcode die je voor één van onze opleidingen wil inzetten? Sinds 2023 kan je dit rechtstreeks doen tijdens de inschrijving. Wanneer je bij de inschrijvingsprocedure op stap 4 bent zie je de optie om een couponcode toe te voegen. De waarde van de coupon wordt dan meteen van het totaalbedrag verrekend.

Let op! De coupon kan slechts 1x gebruikt worden. Zorg er dus zeker voor dat je het volledige bedrag op de coupon kan inzetten.

Heb je nog een coupon die dateert van 2021 of eerder?

  • Stuur dan meteen een mailtje naar secretariaat@smarteducation.be met vermelding van: Naam en voornaam, je persoonlijke couponcode en de datum + titel van de opleiding waarvoor je, je wilt inschrijven.

Nadien kan je de betalingsprocedure voltooien op basis van de ontvangen factuur en ben je helemaal klaar om aan te sluiten bij de door jou gekozen opleiding!

Ik kan me niet inloggen op de website, hoe kan ik dit oplossen?

Voor de opleidingen van 2023 maken we gebruik van een gloednieuw inschrijvingssysteem. Bij een eerste inschrijving maak je automatisch een nieuwe account aan en volg je dus best alle stappen via de website. Vanaf een tweede inschrijving kun je inloggen met dezelfde gegevens.

Nieuw is ook dat je met dit systeem een persoonlijke SmartEducation-omgeving hebt waar je al je facturen, aanwezigheidsattesten en eventueel ook toegang tot e-learnings kan terugvinden! Rechtstreeks inloggen in je account kan hier.

Ik ben ingeschreven voor een opleiding die binnenkort zal plaatsvinden…

Hoe vraag ik mijn KMO-portefeuille aan?

Heb je de optie ‘betalen met KMO-portefeuille’ geselecteerd dan moet je enkele stappen doorlopen voordat je aanvraag succesvol is. Deze stappen hebben we gedetailleerd voor je uitgelegd, alle informatie kun je hier terugvinden!

OPGELET! Nieuw is dat je sinds 1 januari 2023 een ‘thema’ moet selecteren bij uw aanvraag.

Vanaf heden selecteer je bij de aanvraag 1 van de volgende twee thema’s:
– ‘Beroepspecifieke competenties‘ : voor vakinhoudelijke opleidingen

– ‘Bedrijfsstrategie’ : voor opleidingen praktijkmanagement

Wanneer ontvang ik de opname van een online opleiding?

Volgde je een online opleiding bij SmartEducation, dan mag je de opname ervan de volgende werkdag in je mailbox verwachten! We doen ons uiterste best om de videobestanden zo snel mogelijk verwerkt te krijgen, maar je rekent er best op dat je de opname in de loop van de namiddag ontvangt.

Vanaf het moment dat je de link naar de opname ontvangt, heb je hier ongeveer 48 uur lang toegang toe.

Wanneer ontvang ik alle praktische info over mijn opleiding?

Ongeveer 7 dagen voor je opleiding begint, bezorgen we je alle praktische informatie die je nodig hebt om de opleiding probleemloos mee te volgen. Heb je enkele dagen voor de start van de opleiding nog geen mail ontvangen? Check dan zeker even je ongewenste mails, of laat ons iets weten via info@smarteducation.be! We helpen je via die weg graag verder.

Hoe gaan de online opleidingen in zijn werk?

Voor onze online opleidingen maken we gebruik van het platform Zoom. Indien je hier nog nooit eerder mee werkte, vind je hier alvast alle info terug! Enkele dagen voor de start van de opleiding zal je bovendien een mail ontvangen die alle praktische info, en de link om in te loggen in de meeting bevat.

Onze opleidingen gaan stipt van start op het voorziene uur. Ben je eerder ingelogd? Dan zul je terechtkomen in de ‘wachtkamer’ van de meeting, een wit scherm met de titel van de opleiding. Geen nood dus, als je niet meteen de docent in beeld ziet verschijnen! Heb je problemen met inloggen? Laat het ons zo snel mogelijk weten via info@smarteducation.be of via WhatsApp.

We beginnen de opleiding altijd met een korte praktische uitleg, waarna we het woord aan de docent laten. Uiteraard voorzien we tussendoor enkele pauzemomenten en enkele mogelijkheden om vragen aan de docent te stellen. Dit kan zowel door je vraag in de chatbox achter te laten, als door je vraag zelf (mondeling) aan de docent te stellen.

Ik volgde een opleiding die intussen is afgelopen…

Waar kan ik mijn aanwezigheidsattest terugvinden?

Voor alle opleidingen in 2023, kun je je aanwezigheidsattest downloaden in je persoonlijk SmartEducation-dashboard.

Stap 1: Surf naar https://smarteducation.eduframe.nl/login/eduframe en geef je e-mailadres en wachtwoord in. Ben je je wachtwoord vergeten? Stel het even opnieuw in via de knop ‘wachtwoord vergeten’, óf bevestig je account via de e-mail (“Bevestig uw account voor SmartEducation”) die je ontving bij je eerste inschrijving.

Stap 2: Eens ingelogd, kom je terecht in je persoonlijk dashboard, waar je een overzicht te zien krijgt van je cursussen, punten, bestellingen of facturen. Kies daar voor het tabblad ‘Mijn cursussen’.

Stap 3: Klik op ‘download certificaat’ om de pdf-versie te ontvangen!

Ik volgde een PowerTalk On Demand, ontvang ik hiervoor ook accreditatiepunten?

Absoluut, ook onze PowerTalks On Demand worden geaccrediteerd door Pro-Q-Kine! Iedere PowerTalk is goed voor 4 accreditatiepunten.

Verschijnt de evaluatie voor de PowerTalk On Demand niet meteen in je portfolio? Geen zorgen, dat is heel normaal! Aan het einde van iedere maand bundelen we alle deelnemers, en geven we de aanwezigheden door.

Volgde je dus een PowerTalk on demand in de maand februari, dan mag je de evaluatie en bijhorende accreditatiepunten begin maart in je portfolio verwachten.

Waar kan ik mijn facturen raadplegen?

Voor alle opleidingen van 2023, vind je je facturen terug in je persoonlijke SmartEducation-dashboard. Rechtstreeks inloggen daarvoor kan hier. Je krijgt een mooi overzicht te zien van je opleidingen, met de bijhorende documenten.

Opgelet! Volgde je een PowerTalk On Demand, dan verliep je inschrijving via het platform webinargeek. In dat geval kunnen we geen factuur voor jou genereren, maar ontving je wel een betaalbevestiging in je mailbox. Deze betaalbevestiging geldt als enige betaalbewijs en bevat de nodige gegevens voor je boekhouding!

Wanneer ontvang ik mijn accreditatiepunten?

Als je een opleiding volgde bij SmartEducation, mag je in de loop van de week na de opleiding de evaluatie (en de bijhorende accreditatiepunten) via Pro-Q-Kine ontvangen. Sinds vorig jaar biedt PQK de mogelijkheid aan om een subportfolio aan te maken indien een je een bijzondere beroepsbekwaamheid hebt. Hierin kan je zelf je activiteiten die betrekking hebben op je bijzondere beroepsbekwaamheid registreren, ongeacht of deze door PQK werden geaccrediteerd werden.

Opgelet: de PowerTalks On Demand vormen hier een uitzondering op! Aan het einde van iedere maand bundelen we namelijk alle deelnemers, en geven we de aanwezigheden door. Volgde je dus een PowerTalk on demand in de maand februari, dan mag je de evaluatie en bijhorende accreditatiepunten begin maart in je portfolio verwachten.

Zie je de evaluatie niet verschijnen in je PQK-portfolio? Stuur ons dan een even mailtje, met vermelding van je RIZIV-nummer via info@smarteducation.be!

Hoeveel accreditatiepunten ontvang ik per opleiding?

Binnen het systeem van kwaliteitsbevordering, zijnde het hoofdportfolio, worden 2 navormingseenheden toegekend per lesuur met een maximum van 24 navormingseenheden per cursus.

Sinds vorig jaar bestaat de mogelijkheid om een subportfolio aan te maken indien je een bijzondere beroepsbekwaamheid hebt. Hierin kan je als kinesitherapeut zelf je activiteiten die betrekking hebben op je bijzondere beroepsbekwaamheid registreren, ongeacht of deze door PQK geaccrediteerd werden. Het aantal ‘punten’ dat je moet behalen om je erkenning te behouden werd vastgelegd door een ministerieel besluit. Hierin staat dat zij voor opleidingen 2 punten per lesuur krijgen, maar er is geen maximum vastgelegd.

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Indien u bijkomende informatie wenst of vragen heeft, kan u ons contacteren via dit
formulier. Neem bovendien zeker eens een kijkje tussen onze veelgestelde vragen! Wie weet
vind je daar het antwoord al meteen terug.