Guy Swinnen, frontman van The Scabs en ambassadeur voor Te Gek?! – geestelijke gezondheid & mentaal welzijn

Welkom bij de zesde aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Guy Swinnen verwelkomt als zijn gast.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

Guy Swinnen

In deze nieuwe aflevering praat host Stijn De Mot met een van zijn jeugdidolen: Guy Swinnen. Naast zanger, muzikant en frontman van The Scabs is Guy ook ambassadeur van de Te Gek?!-campagne. De aflevering is dan ook gewijd aan geestelijke gezondheid en mentaal welzijn. Onze gast praat als ervaringsdeskundige heel open over zijn doorgemaakte depressie en hoe hij daar van herstelde.

Hij wil zijn bijdrage leveren om het taboe rond dit onderwerp te doorbreken. Verder hadden we het ook over omgaan met verlies. Doorheen zijn carrière heeft Guy Swinnen enkele vrienden en medemuzikanten verloren, waaronder gitarist Willy Willy.

Tenslotte trakteerde Guy ons ook op een uniek moment in de geschiedenis van deze podcast: een live en akoestisch optreden! Bedankt Guy.

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.