Het verhaal en de tips van ‘powerkoppel’ Lara Nerinckx & Sebert Penen (Personal Sportpraktijk – Mechelen) – een traject naar succesvol zorgondernemerschap.

We zijn inmiddels een jaar verder sinds onze allereerste aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast! In deze 13de aflevering hebben we dus een primeur want host Stijn De Mot verwelkomt namelijk voor het eerst twee gasten in de studio! Welkom Lara Nerinckx en Sebert Penen.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

Een primeur in deze podcast, want voor het eerst ontvangen we 2 centrale gasten! Sebert Penen (personal trainer) en Lara Nerinckx (kinesitherapeute) delen niet alleen lief en leed als man en vrouw, maar doen ook nog eens hetzelfde als zakenpartners. In deze aflevering ontdek je op welke fundamenten zij hun zaak ‘Personal Sportpraktijk’ hebben gebouwd. Ze delen daarbij enkele zeer nuttige en waardevolle ondernemerslessen, waar eenieder die iets wil opbouwen in de zorg wat vanop kan steken. Aim high, dream big. Dat is hun uitgangspunt, gecombineerd met een duidelijk omschreven missie en visie, gedragen door een heel team.

Andere facetten van het ondernemerschap worden ook belicht. Dan hebben we het over het maken van een businessplan, financiering, communiceren met je medewerkers, community, marketing en branding, … Wat die branding betreft, daarin gingen ze nog een stapje verder en stampten een eigen kledinglijn uit de grond, PR:SNL. Daar hoort ook een webshop bij.

Sebert en Lara zoomen ook nog even in op de trends en de kansen die er voor de toekomst te rapen vallen voor zorgverstrekkers. Had jij bijvoorbeeld al gehoord van ‘amplitie’?

Dit en nog veel meer zal je kunnen opsteken in deze aflevering van de ZDJG podcast. En als kers op de taart zijn er dan nog de vragen van Ed!

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.