Aan tafel met sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck: beter sporten met de juiste voeding en slimme gewoontes!

Welkom bij de negende aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Stephanie Scheirlynck verwelkomt als zijn gast.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

Gelukkig nieuwjaar! Wie zichzelf ook een gezond en sportief jaar toewenst, die krijgt deze eerste maand van het jaar een mooi geschenk via onze podcast. We nodigden namelijk sportdiëtiste en auteur van sportkookboeken Stephanie Scheirlynck uit voor een gesprek.

In deze aflevering zitten alle ingrediënten (pun intended) voor een boeiend en leerrijk gesprek. Om jezelf goed te verzorgen, moet je goed eten! Gezonde en juiste voeding is essentieel voor een goede gezondheid, maar we gaan ook een stapje verder. Voedingsadvies is ook cruciaal voor sportieve topprestaties! Dat klinkt nu vanzelfsprekend, maar dat was vroeger heel anders. Stephanie mag beschouwd worden als een pionier voor de sportdiëtiek.

Vandaag begeleidt Stephanie enkele wielerploegen en verschillende individuele atleten die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Ze geeft ons wat inkijk in haar agenda en hoe ze dit alles gecombineerd krijgt.

Heel erg waardevol zijn ook de ‘hacks’ voor een gezond voedingspatroon in functie van sportprestaties die ze met ons deelt. Ook wie niet graag kookt, met of zonder kinderen in huis, haalt hier inspiratie uit! Veel luisterplezier.

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.