Inez Swinnen, topsportpsycholoog, vertelt over de kracht van mentale weerbaarheid.

Welkom bij de zevende aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Inez Swinnen verwelkomt als zijn gaste.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

In deze aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed podcast hebben we het genoegen om topsportpsychologe Inez Swinnen te verwelkomen. In haar dagelijkse professionele leven verleent ze advies en ondersteuning aan wielrenners, triatleten en zwemmers op het gebied van mentale weerbaarheid.

Inez deelt in deze aflevering haar persoonlijke ervaringen en inzichten, die niet alleen van toepassing zijn in de wereld van de sport, maar ook in het dagelijks leven. Ze onthult daarbij de rol die haar ouders speelden in haar ontwikkeling als atlete. Haar ervaringen met het vertonen van ‘pleasegedrag’ komen aan bod, en ze legt uit hoe dit gedrag haar vooruitgang in de sport belemmerde.

Leer ook welke betekenis co-regulatie en zelf-regulatie hebben in de sportpsychologie. Inez gaat er dieper op in en geeft aan hoe deze concepten atleten kunnen helpen omgaan met druk en stress, en hoe ze deze inzichten toepast in haar werk.

De kracht van mindset is van onschatbare waarde, niet alleen in de topsport, maar in alle aspecten van het leven. Blijf ons volgen voor meer boeiende gesprekken en blijf geïnspireerd!

Er valt ook iets te winnen, kijk snel onderaan deze pagina!

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.

📚 Win een exemplaar van ‘Prestatiedruk’ door Inez Swinnen! 📚

Ben je op zoek naar een boek dat je inspireert, motiveert en je leven verrijkt? Dan hebben we goed nieuws voor jou! In onze recente podcastaflevering hadden we de eer om Inez Swinnen te ontvangen.

Inez Swinnen heeft onlangs haar splinternieuwe boek ‘Prestatiedruk’ uitgebracht, en we hebben het genoegen om een exemplaar weg te geven.

Het boek ‘Prestatiedruk’ biedt een frisse kijk op stress en faalangst bij (toekomstige) topsporters. En neemt je mee op een reis naar meer zelfvertrouwen en succes, zonder de last van competitiestress. Het boek is voor iedereen die worstelt met faalangst, perfectionisme of bewijsdrang.

Hoe deelnemen?

  1. Beluister de 7de aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast.
  2. Vul het wedstrijdformulier in.
  3. Wacht geduldig af. Op 1 december 2023 contacteren wij de gelukkige winnaar!

Deze win-actie is afgesloten! Gefeliciteerd, Fien Goes!