Nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch: zorgzaamheid en verbinding als rode draad

Welkom bij de tiende aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Ine Van Wymersch verwelkomt als zijn gast.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

In deze tiende aflevering kregen we hoog bezoek van nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch. Ze had al een mooie carrière in de magistratuur uitgebouwd toen de federale regering haar minder dan een jaar geleden haar vroeg om het nationaal drugsbeleid te coördineren. Die rol vult ze sindsdien met volle overtuiging in. Ze licht in deze aflevering ook toe waar de gevaren schuilen in de banalisering van drugs en criminaliteit, en hoe je er bijvoorbeeld als ouder met jonge kinderen kan over communiceren.

Waarom het verhaal van Ine en haar persoonlijkheid perfect past in deze podcast? De rode draad doorheen haar carrière is het zorg dragen voor mensen in een zeer kwetsbare positie. Zo is Ine auteur van het boek ‘Als je wieg op drijfzand staat’, waaruit ook de podcast ‘Drie dagen’ (aanrader!) is voortgevloeid. Hierin behandelt ze het thema euthanasie, in het kader van ondraaglijk psychisch lijden. Ze was ook van dichtbij professioneel betrokken bij de aanslagen van 22 maart 2016.

Ze vertelt ook hoe ze in haar drukke bestaan energie haalt uit het contact met mensen, vanuit verbondenheid en vriendschap. Geluk zit vaak in de kleine dingen!

En oh ja, vrees niet, want in deze extra lange aflevering ontbreken ook de vragen van nieuwsgierige Ed niet!?

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.