Moving Smart BV (SmartEducation/Echografie Vlaanderen) is door de Vlaamse overheid erkend als dienstverlener in het kader van de KMO-Portefeuille.

Voor wat betreft de diensten gericht op het fysiek of mentaal welzijn wordt er gesteld dat opleidingen enkel gesubsidieerd kunnen worden voor de erkende (para)medische beroepen. (vb. kinesitherapeut, (sport)arts, osteopaat, chiropractor, …)

Ondernemingen/vennootschappen en éénmanszaken die hieraan voldoen genieten van een subsidiemaatregel waarbij 30% van het inschrijvingsgeld betaald wordt via de Vlaamse overheid!

Deze diensten/opleidingen bevinden zich onder het thema van de ‘beroepsspecifieke competenties’. Wie geen erkend (para)medisch beroep beoefent (vb. personal trainer, bewegingswetenschapper) kan voor deze opleidingen geen aanspraak maken op een subsidie via de kmo-portefeuille.
Voor wat betreft de diensten dien niet gericht zijn op het fysiek of mentaal welzijn, en die vallen onder het thema ‘bedrijfsstrategie’, vervalt deze uitsluiting. Deze opleidingen (rond praktijkmanagement – SmartPractice) zijn wel subsidieerbaar voor zover ze mee de koers en structuur van een onderneming ondersteunen om haar strategische bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Maak je voor het eerst gebruik van de KMO-portefeuille?

Komt helemaal goed, we loodsen je er doorheen. Starten doen we door je onderneming te registreren op de website van VLAIO. De procedure daarvoor vind je hier, een gedetailleerd overzicht vind je in deze handleiding.

Opgelet: vooraleer je je kan registreren op de website van VLAIO, moet je geregistreerd staan als zelfstandige in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO).

Betaling KMO

Stappenplan aanvraag KMO-Portefeuille

1. Na de bevestiging van je inschrijving ontvang je van ons een mail met de factuur. Nog geen mailtje ontvangen? Check dan zeker even je mapje met ongewenste e-mails.

2. Betaling BTW: enkel het bedrag exclusief btw komt in aanmerking voor betaling met de KMO-betaling. Het btw-bedrag moet dus rechtstreeks betaald worden aan SmartEducation/MovingSmart BV.

– Ben je een eenmanszaak of heb je een vennootschap? Dan wordt de btw meteen afgerekend bij je inschrijving, via online betalen.
– Werk je voor een instelling of een ziekenhuis? Dan moet de btw meteen via overschrijving door je werkgever betaald worden met vermelding van de gestructureerde mededeling (terug te vinden op de factuur).

3. Steunaanvraag opstarten : Via de website van de KMO-portefeuille kan een projectaanvraag opgestart worden (roze knop). Meer info daarover vind je hier.

Opgelet : aangezien enkel het bedrag excl. btw in aanmerking komt voor de KMO portefeuille, is het van belang dat je dat bedrag vermeldt als inschrijvingsbedrag.

Belangrijke info :
– NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten : ‘86905’.
– Erkenningsnummer dienstverlener : DV.O214910 op naam van MovingSmart (hoofdletters DV.O, gevolgd door de cijfers 214910)

!OPGELET! Nieuw is dat je sinds 1 januari 2023 een ‘thema’ moet selecteren bij uw aanvraag.

Vanaf heden selecteert u bij uw aanvraag 1 van de volgende twee thema’s:
– ‘Beroepspecifieke competenties‘ : voor vakinhoudelijke opleidingen

‘Bedrijfsstrategie’ : voor opleidingen praktijkmanagement

4. Storting eigen aandeel: na de bevestiging van je subsidieaanvraag, ontvang je een mail met een ‘aanvraag tot storting’ en de stortingsgegevens voor uw eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.

5. Betaling projectbedrag : van zodra Sodexo de storting van jouw aandeel ontvangen heeft, stort de Vlaamse Overheid de subsidie (de overige 30%). Je ontvangt hiervan een melding per e-mail.
Opgelet: dit betekent nog niet dat de totaalsom betaald werd aan SmartEducation! Je dient zelf nog het volledige projectbedrag over te maken, dat doe je door je opnieuw aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgens bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.

BELANGRIJK: vul hierbij ook de gestructureerde mededeling in die je ontving op de factuur van SmartEducation. Deze gestructureerde mededeling is identiek aan degene die je gebruikte voor de betaling van het btw-bedrag.

6. De betaling is nu 2-3 weken onderweg vooraleer hij door ons ontvangen wordt en kan verwerkt worden. Daarna ontvang je van ons via mail een definitieve bevestiging dat je betalingsprocedure is afgerond.

 

*Het gebruik van deze tekst, geheel of gedeeltelijk, zonder expliciete toestemming van Moving Smart BV is strikt verboden.*

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

Indien u bijkomende informatie wenst of vragen heeft, kan u ons contacteren via dit
formulier. Neem bovendien zeker eens een kijkje tussen onze veelgestelde vragen! Wie weet
vind je daar het antwoord al meteen terug.