Achter de schermen bij de Rode Duivels met kinesitherapeut Bert Driesen!

Welkom bij de achtste aflevering van de Zorg Doe(t) Je Goed Podcast met host Stijn De Mot die Bert Driesen verwelkomt als zijn gast.

In deze podcast willen we gezondheidszorg in de ruimste zin benaderen. We hebben het over verschillende thema’s die verband houden met gezondheid. Maar ook over hoe goede zorg wordt verleend, en evenzeer, hoe die wordt beleefd.

In deze aflevering hebben we voor het eerst een kinesitherapeut te gast namelijk Bert Driesen, een ervaren kinesitherapeut met meer dan een decennium ervaring bij Move To Cure in Antwerpen. Tot voor kort maakte hij deel uit van de medische staf van de Rode Duivels, met wie hij twee Wereldbekers meemaakte.

Tijdens ons gesprek krijgen we een blik achter de schermen van het leven als lid van de medische staf van ons nationale voetbalteam. Bert deelt zijn persoonlijke ervaringen, belicht de prestatiedruk die hier mee samengaat, en vertelt over de persoonlijke relaties die hij heeft opgebouwd met voetballers. Hij bespreekt ook zijn rol bij het ondersteunen van topsporters tijdens de moeilijkste momenten van hun carrière: als ze in de lappenmand liggen.

Daarnaast deelt Bert zijn mening en visie op de organisatie van blessurepreventie. Tenslotte gaan we tijdens het gesprek ook de mythes en clichés over topvoetballers niet uit de weg!

De aflevering biedt niet alleen een informatieve kijk op de wereld van de medische staf in de topsport, maar het is ook gewoon een ontspannen en vlotte babbel geworden die je zeker zal weten te waarderen.

Abonneer je nu op de Zorg Doe(t) Je Goed podcast, een initiatief van SmartEducation. Deel hem met je vrienden, familie en kennissen! Elke eerste dinsdag van de maand een nieuwe aflevering.