Leerlijn pelvische reëducatie

Behaal je Pelvic Health Expert-certificaat!

Wat leer je over 
Pelvische reëducatie?

Veel therapeuten herkennen het cruciale belang van een gezonde bekkenbodem, maar missen vaak de diepgaande kennis en vaardigheden om effectieve pelvische reëducatie toe te passen. Dit tekort aan expertise kan leiden tot suboptimale zorg voor patiënten, vooral voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap.

Het gebrek aan gespecialiseerde kennis kan frustrerend zijn voor zowel therapeuten als patiënten. Patiënten blijven vaak met aanhoudende klachten zitten, terwijl therapeuten voelen dat ze niet volledig in staat zijn om hen te helpen. Dit kan resulteren in verminderde patiënttevredenheid en gemiste kansen om echte verandering te bewerkstelligen.

Onze gestructureerde leerlijn rond biedt een oplossing. Met drie krachtige modules – de Intro Module, de Expert Module en de Uitbreidingsmodule – voorzien wij therapeuten van de benodigde kennis en vaardigheden om uit te blinken in pelvische reëducatie.

  • Intro Module: Begin met de basisprincipes en ontdek het belang van de bekkenbodem voor vrouwelijke gezondheid tijdens en na de zwangerschap.
  • Expert Module: Verdiep je in complexere onderwerpen en verfijn je praktische vaardigheden om je rol als bekkenbodemtherapeut optimaal te vervullen.
  • Uitbreidingsmodule: Breid je kennis uit naar multidisciplinaire benaderingen en word een ware kenner op het gebied van pelvische reëducatie voor vrouwen, mannen en kinderen.

Na het succesvol afronden van de Intro en Expert Modules, bestaande uit in totaal 13 opleidingsdagen, ontvang je het Pelvic Health Expert-certificaat. Dit certificaat bevestigt je expertise en stelt je in staat om met vertrouwen en effectiviteit patiënten te behandelen.

“De leerlijn voor bekkenbodemtherapeuten (in wording), ontworpen door bekkenbodemtherapeuten.”

Verbeter de zorg die je biedt en geef je carrière een boost met onze gespecialiseerde opleidingen in pelvische reëducatie. Sluit je aan bij de gemeenschap van bekkenbodemtherapeuten die dagelijks een verschil maken in het leven van hun patiënten.

De Pelvische reëducatie leerlijn

Leerlijn Pelvic Health Expert met cursus rond pelvische reëducatie en opleidingen rond bekkenbodemklachten.

Wat maakt dit traject zo uniek?

Praktijkgericht

Met de nodige theorie in jouw achterhoofd leer je in elke cursus een hele reeks vaardigheden: anamnese, klinisch onderzoek, tips en adviezen omtrent educatie, behandelopties, oefeningen, …

Flexibel

Kies jouw eigen cursussen en modules op jouw tempo, gebaseerd op jouw interesses!

Docenten uit het werkveld

Alle docenten staan dagelijks in de praktijk en behandelen dagelijks patiënten. De cursussen zijn practice en evidence based wat het nog interessanter maakt!

Het Docententeam: Pelvische reëducatie

Zahra Van Veldhoven

Zahra Van Veldhoven

Deborah Van Cauwenbergh

Deborah Van Cauwenbergh

Elke de Jong

Elke de Jong

Dorien Hellings

Dorien Hellings

Hanne Manshoven

Hanne Manshoven

Karen Dumon

Karen Dumon

Liesbeth De Feyter

Liesbeth De Feyter

Hedwig Neels

Hedwig Neels