The Pelvic Health Series

SmartEducation proudly presents: The Pelvic Health Series! Een gloednieuw opleidingstraject voor en door pelvische kinesitherapeuten.

Met dit opleidingstraject proberen we het huidige opleidingsaanbod ‘pelvische revalidatie’ enerzijds duidelijker te structuren, anderzijds ook uit te breiden met heel wat nieuwe cursussen.

Om het overzicht te bewaren hebben we een traject uitgestippeld zodat iedere therapeut een duidelijke kijk heeft op de verschillende thema’s en de cursussen binnen een bepaald thema. Er is alvast voor iedereen wat wils, zowel voor de startende therapeut als de gevorderde bekkenbodemtherapeut!

Ontdek hieronder de modules, cursussen of masterclasses die we voor jou in petto hebben! Op die manier kan je eigen programma “pelvische revalidatie” samenstellen op basis van je interesse en voorkennis en dit alles op je eigen tempo. Dit aanbod wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Meld je dus zeker aan voor de Facebook-groep indien je up-to-date wil blijven!

Perinatale Kinesitherapie

Healthy, Fit & Informed Pregnant (2d)
Hanne Manshoven & Tessy Boedt

BekkenbodemFIT Postnataal (1d)
Zahra Van Veldhoven en Elke de Jong

Van Newmom naar Fitmom (1d)
Rosanne Van Herck

Bekken enzo (2d)
Zahra Van Veldhoven en Elke de Jong

Vrouw en kind

Pelvic Rehab for women (3d)
Deborah Van Cauwenbergh, Dorien Hellings en Karen Dumon

Pelvic Floor Workout for Kids (1d)
Zahra Van Veldhoven

Masterclasses Pelvic Health

Advanced Rehab Strategies for Female Pelvic Pain (2d)
Michelle Lyons

The Pregnant Pelvis (1d)
Angela James

Electrical Stimulation for Pelvic Health (2d)
Fiona Rogers

Pelvic Organ Prolaps (POP) (1d)
Hedwig Neels

Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma (1d)
Hedwig Neels

Coccyx Pain (1d)
Angela James

Docententeam

Zahra Van Veldhoven
Zahra Van Veldhoven
Elke De Jong
Elke de Jong
Hanne Manshoven
Hanne Manshoven
Tessy Boedt
Tessy Boedt
Rosanne Van Herck
Rosanne Van Herck
Deborah Van Cauwenbergh
Deborah Van Cauwenbergh
Dorien Hellings
Dorien Hellings
Karen Dumon
Karen Dumon
Hedwig Neels
Hedwig Neels
Michelle Lyons
Michelle Lyons
Angela James
Angela James

Hulp nodig?

Veelgestelde vragen:

Moet ik me in 1 keer inschrijven voor het volledige opleidingstraject?

Geen zorgen, je kan helemaal je eigen traject bepalen en hoeft dus niet alle opleidingen in het traject te volgen. Je kan je probleemloos inschrijven voor verschillende cursussen, in functie van je eigen interesses en voorkennis. Je kan deze ook spreiden in de tijd in functie van je eigen mogelijkheden.

Ik volgde al een aantal opleidingen die intussen deel uitmaken van het traject, wat nu?

Cursussen die eerder al in ons cursusaanbod zaten, zijn inhoudelijk niet veranderd toen ze in het opleidingstraject werden opgenomen. Je hoeft deze dus zeker niet opnieuw te volgen en kan ze gerust afvinken in het lijstje!

Is er overlap tussen bepaalde cursussen?

Al de cursussen die deel uitmaken van dit opleidingstraject werden onder de loep genomen om ervoor te zorgen dat overlap zoveel mogelijk wordt vermeden. Het is echter vaak verhelderend indien 2 experten een bepaald item om een andere manier benaderen.

Wordt er voldoende praktijk geoefend in het opleidingstraject?

Absoluut! We streven naar een 50-50 verhouding (50% theorie – 50% praktijk) waardoor er tijdens een opleidingsdag veel tijd is voor het inoefenen van vaardigheden en skills. Je haalt echter veel meer uit deze praktijk indien je een stevige theoretische onderbouw hebt, dus hier besteden we ook veel aandacht aan.

Komt het inwendige onderzoek van de bekkenbodem aan bod in het praktisch gedeelte van de cursussen?

Ja, dit komt aan bod in een vrijblijvende skillslab tijdens de cursus ‘Pelvic Rehab for Women’.

Wie kan er deelnemen aan de Masterclasses?

De masterclasses zijn gericht op gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten en kinesitherapeuten met ervaring binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie. Wat betreft ons opleidingstraject heb je bij voorkeur reeds een aantal opleidingen binnen het domein van de bekkenbodemreëducatie gevolgd, bijvoorbeeld module perinatale kinesitherapie en/of module vrouw. Idealiter heb je ook reeds praktijkervaring opgebouwd. In de praktijkgerichte masterclasses worden jouw praktische skills verder uitgediept.

Ontvang ik een certificaat als ik alle opleidingen in het traject heb afgerond?

Je ontvangt geen ‘diploma’ of ‘certificaat’ voor het totale opleidingstraject, maar wel een aanwezigheidsattest voor elke cursus. Je gaat echter echter wel naar huis met een grote hoeveelheid praktisch toepasbare kennis waarmee je in de praktijk het verschil kan maken.

Kan je het opleidingstraject ‘The Pelvic Health Series’ vergelijken met de opleiding tot bijzondere beroepsbekwaamheid?

Ons opleidingstraject biedt je een degelijke basis betreffende de bekkenbodem en het onderzoek en behandeling van de meest voorkomende pelvische dysfuncties.  Het reikt je een pakket handvaten om in de praktijk aan de slag te gaan.  De cursussen zijn heel praktisch gericht, gebaseerd op wetenschappelijke evidentie en vooral gebaseerd op klinische ervaring van de verschillende docenten.  De modules perinatale kinesitherapie en vrouw en kind zijn gericht op kinesitherapeuten zonder ervaring, maar met interesse in het domein pelvische reëducatie.  Dit vormt de basis om vervolgens de masterclasses te kunnen volgen, waar specifieker bepaalde topics verdiept worden, zowel theoretisch als praktisch!
Het opleidingstraject Pelvic Health Series vertrekt dus vanuit de praktijk en de klinische vaardigheden, terwijl de interuniversitaire cursus vertrekt vanuit een meer theoretische basis en daarnaast ook gekoppeld is met praktijkstages.

Contact

Heb je vragen over het opleidingstraject of wil je samen met ons bekijken welke opleidingen of modules best passen bij je vooropleiding? Laat even een bericht achter! Onze Pelvic Health-specialiste neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

The Pelvic Health Series overzicht

    NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

    Indien u bijkomende informatie wenst of vragen heeft, kan u ons contacteren via dit
    formulier. Neem bovendien zeker eens een kijkje tussen onze veelgestelde vragen! Wie weet
    vind je daar het antwoord al meteen terug.