< Terug naar cursusaanbod

Praktijkdag gespecialiseerd bekkenbodemonderzoek

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
19-12-2023
Locatie
Leuven - Waves
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

In deze praktijkdag tillen we samen je praktische skills en je klinisch redeneren in pelvische reëducatie naar een volgend niveau.

We leggen de focus op drie onderdelen van het gespecialiseerde bekkenbodemonderzoek: levator ani avulsie palpatie, levator hiatus meting en POP-Q assessment. Complexe voorbeeldcasussen zullen we stap voor stap uitwerken. Je leert hoe je grondig en gedetailleerd een klinisch bekkenbodemonderzoek uitvoert en hoe je een gepersonaliseerd behandelplan uitschrijft. We gaan hierbij next level met aandacht voor verdieping en specialisatie.

Deelnemers worden uitgenodigd om zelf casussen aan te leveren. Doelgerichte holistische zorg en self-management zal hierin een grote rol spelen. We maken extra tijd en ruimte vrij om het bekkenbodemonderzoek tijdens een skillstraining in te oefenen, om vragen te beantwoorden en samen te zoeken naar goede richtlijnen. Je vertrekt met een nieuwe dosis inspiratie en zelfvertrouwen.

We sluiten af met tips over een wetenschappelijk onderbouwde strategie waarin digitale en fysieke oplossingen gecombineerd worden om iedere vrouw te empoweren! Kortom, we hopen alle deelnemers een verrijkende dag  te bezorgen die allen inspireert!

Deze praktische cursusdag is enkel toegankelijk voor kinesitherapeuten die reeds eerder hebben deelgenomen aan de 'Pelvic Organ Prolaps' of de 'Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma' -cursus met Hedwig Neels.

Leerdoelen

  • Verrijken en verdiepen van je kennis over pathofysiologie van bekkenbodemproblemen.
  • Verbreden van je eigen praktische onderzoekstechnieken
  • Klinisch redeneren & differentieel diagnostische skills oefenen in expertise bekkenbodemonderzoek  
  • Gepersonaliseerde behandeltrajecten uitwerken gebaseerd op het unieke profiel van een vrouw met bekkenbodemproblemen.
  • Verrijken van je therapeutische vaardigheden en skills
  • Meest recente wetenschappelijke inzichten implementeren naar de klinische setting en de functionele praktijkvoering.

Docent

Hedwig Neels

Hedwig Neels is een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut  met passie voor women’s pelvic health en bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.
Ze behaalde in 2007 haar diploma lic. in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft een bijzondere bekwaamheid in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (en manuele therapie) en een doctoraat in de medische wetenschappen, UAntwerpen 2018. Hedwig Neels combineert wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de UA en is klinisch ook actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (als bekkenbodemkinesitherapeute in een multidisciplinair team). In 2019 behaalde ze een internationaal certificaat in de functionele evaluatie van de bekkenbodem aan de hand van dynamische ultrasound (3D/4D), Sydney University, Australië.
Ze heeft een uitgebreid nationaal en internationaal (klinisch en academisch) netwerk en is zeer sterk geëngageerd om verder te blijven studeren en specialiseren. Hedwig Neels wil haar (internationale) ervaringen en kennis graag delen om die bekkenbodemproblemen bij vrouwen beter gekend te maken (onder specialisten, gezondheidsmedewerkers en bij vrouwen van alle leeftijden) en de preventie en de behandeling ervan te verbeteren.

Doelgroep

Deze praktische cursusdag is enkel toegankelijk voor kinesitherapeuten die reeds eerder hebben deelgenomen aan de 'Pelvic Organ Prolaps' of de 'Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma' -cursus met Hedwig Neels.

Accreditatie

Pro-Q Kine 14 ptn

Prijs

330€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!