Planning

Startdatum
30-11-2023
Locatie
Mechelen - De Nekker
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Na de basisopleiding Yoga meets Physio wil je je als bekkenbodemtherapeut of kinesitherapeut met interesse in de pelvische regio verdiepen in het therapeutisch toepassen van yoga bij bekkenbodemgerelateerde pathologieën.

Zo komt in deze masterclass de meerwaarde van medische yoga aan bod bij verschillende klachten in de bekkenregio: hypertone bekkenbodem, coccydynie, vulvodynie, constipatie & prikkelbare darm.

De meerwaarde van medische yoga als therapie focust op:

  • Yogaoefeningen gericht op het veilig op- én ontspannen van bekkenbodem, buik-, rug-, bekken-, en heupmusculatuur
  • Tal van ademtechnieken voor een vrije ademhaling 
  • Orofaciale oefeningen voor een vrije stem 
  • Algemene relaxatie (parasympathicus, vagus, brain-gut axis, HPA-axis, trauma-informed yoga)
  • Visceraal mobiliserende oefeningen
  • Tips rond levensstijl (stress, slaap, voeding, beweging, …)

Verder zoomen we in op het belang van de invloed van het centrale zenuwstelsel en stress bij klachten: de ortho- & parasympathicus, n vagus, brain-gut axis en HPA-axis.

Om de cirkel rond te maken, vullen we de yogapraktijk aan met levensstijladvies. Welke adviezen geef je rond beweging, voeding, stress, slaap en hoe motiveer je je patiënt tot gedragsverandering?

We sluiten af met een Yogaflow waarin we de opgedane kennis integreren.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in het therapeutisch toepassen van yoga in de begeleiding van klachten in de pelvische regio.
  • Het analyseren van yogahoudingen vanuit een kinesitherapeutisch oogpunt, met aandacht voor aanpassingen op maat van de patiënt.
  • Het belang inzien van de wetenschappelijk onderbouwde brede visie op gezondheid, met aandacht voor de levensstijl van de patiënt.
  • Breder durven en kunnen kijken dan het probleem, met aandacht voor andere schakels in het lichaam die de pelvische klachten kunnen beïnvloeden, zoals stress, ademhaling, stem, vertering, levensstijl,…

Docent

Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap gelooft als kinesitherapeut en manueel therapeut in de combinatie van kinesitherapie aangevuld met yoga en levensstijl, een wetenschappelijk onderbouwde triade.

Sinds 2018 vind je haar terug onder de naam Medische Yoga Mechelen, gevestigd in haar multidisciplinaire groepspraktijk Gezondheidscentrum MechelenNaast de 1-op-1 therapie geeft Catherine ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten.

Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving Catherine een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Aansluitend verdiepte (en verdiept) ze zich in de Medische Yoga Therapie, zowel in Nederland als Amerika.

Ze deelt haar enthousiasme en kennis graag met je in de basiscursus Yoga meets Physio en de daaropvolgende Masterclasses. Tot op de yogamat?!

Doelgroep

Kinesitherapeuten en zorgverleners met interesse in Pelvic Health die reeds in het verleden deelgenomen hebben aan 'Yoga meets Physio

Prijs

320€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!