Planning

Startdatum
12-12-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Als bekkenbodemtherapeut of kinesitherapeut met bijzondere interesse in de pelvische regio wil je je verdiepen in het therapeutisch toepassen van yoga.

In deze masterclass leer je de meerwaarde van medische yoga bij verschillende pelvische klachten:

 • Myofasciaal & Articulair: hyper- of hypotone bekkenbodem, coccydynie, piriformissyndroom, bekkenpijnen, …
 • Visceraal: constipatie, buikloop, maaglast, IBS, …
 • Gynaecologisch & Urologisch: pijnlijke menstruatie, fertiliteit, endometriose, nervus pudendus neuralgie, vulvodynie, chronische blaaspijn, …

Met Medische yoga therapie zet je in op…

 • Bekkenbodem: oefeningen voor op- én ontspannen
 • Articulair: bekken en aangrenzende gewrichten: mobiliteit + stabiliteit
 • Ademhaling: een ruim aanbod aan gespecialiseerde ademtechnieken
 • Stem: orofaciale technieken
 • Relaxatie bij stress, angst en trauma
 • Visceraal: mobilisatie + rest & digest
 • Gynaecologisch en Urologisch: pijndemping + mobilisatie
 • Gezondere levensstijl dankzij yogatherapie: gedragsverandering, betere slaapkwaliteit, meer beweging, minder stress, voelen welke voeding goed voor je is, …

Leerdoelen

 • Inzicht krijgen in het therapeutisch toepassen van yoga in de begeleiding van klachten in de pelvische regio.
 • Het analyseren van yogahoudingen vanuit een kinesitherapeutisch oogpunt, met aandacht voor aanpassingen op maat van de patiënt.
 • Het belang inzien van de wetenschappelijk onderbouwde brede visie op gezondheid, met aandacht voor de levensstijl van de patiënt.
 • Breder durven en kunnen kijken dan het probleem, met aandacht voor andere schakels in het lichaam die de pelvische klachten kunnen beïnvloeden, zoals stress, ademhaling, stem, vertering, levensstijl,…

Docent

Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap gelooft als kinesitherapeut en manueel therapeut in de combinatie van kinesitherapie aangevuld met yoga en levensstijl, een wetenschappelijk onderbouwde triade.

Sinds 2018 vind je haar terug onder de naam Medische Yoga Mechelen, gevestigd in haar multidisciplinaire groepspraktijk Gezondheidscentrum MechelenNaast de 1-op-1 therapie geeft Catherine ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten.

Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving Catherine een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Aansluitend verdiepte (en verdiept) ze zich in de Medische Yoga Therapie, zowel in Nederland als Amerika.

Ze deelt haar enthousiasme en kennis graag met je in de basiscursus Yoga meets Physio en de daaropvolgende Masterclasses. Tot op de yogamat?!

Doelgroep

In het verleden deelgenomen aan Yoga meets Physio? Dit is een meerwaarde, maar geen must voor deze masterclass.

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

340€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

Deze cursus maakt deel uit van het Pelvic Health Expert-traject. 

Dit traject omvat een gestructureerde leerlijn, die bestaat uit drie krachtige modules en biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen tot bekkenbodemexpert.

Tijdens de intro module proef je van de basisprincipes. Je leert hoe belangrijk de bekkenbodem is voor de vrouwelijke gezondheid tijdens en na de zwangerschap.  

In de expert module ga je dieper in op allerlei meer complexere onderwerpen en verfijn je je praktische vaardigheden. Je leert hoe jij jouw rol als bekkenbodemtherapeut optimaal kan vervullen.

In de module uitbreiding kun je jouw kennis verder uitbreiden, kom je in aanraking met verschillende disciplines en word je een ware kenner op het gebied van Pelvic Health.

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!