Cycling Related Injuries – Blogpost
AUTHOR
Robbie Billen
Popular Posts
Related Blogs
Tom Mertens over de feiten en fabels van Core Stability Training
8th november 2024Core stability – je hoort het overal: bij je kinesitherapeut, op het sportveld en in de fitness. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat een sterke core dé sleutel is om blessures te voorkomen en prestaties te boosten. Maar is dat echt zo? Sportkinesitherapeut en Experts in Sports Rehab-docent Tom Mertens neemt je mee door de feiten en fabels rondom core stability – is het echt noodzakelijk of gewoon een goed verkochte hype? Wij vatten het even voor je samen. Het volledige artikel lees je op Gezondsporten.be.
Category : blogGeen onderdeel van een categorie
Read MoreGeoffrey Jans baant zich een weg in echografie
26th september 2024Het verhaal van kinesitherapeut Geoffrey Jans In België is musculoskeletale echografie nog niet zo wijdverspreid onder kinesitherapeuten. Veel mensen gaan ervan uit dat deze onderzoeksmethode alleen is weggelegd voor radiologen. Bovendien is er ook nog geen sprake van musculoskeletale echografie in de nomenclatuur voor kinesitherapie. Dat zorgt voor een grote drempel onder kinesitherapeuten. En dat is jammer, vindt Geoffrey Jans, die sinds 2016 is afgestudeerd en sinds 2018 zijn eigen praktijk “Jans Kinesitherapie” runt.
Category : blogGeen onderdeel van een categorie
Read MoreCycling Related Injuries – Blogpost
10th september 2024Fietsen is een van de meest populaire vormen van beweging wereldwijd. Of het nu voor sport, woon-werkverkeer, of recreatie is, de voordelen van fietsen zijn enorm. Toch kan deze prachtige activiteit soms gepaard gaan met blessures, variërend van lichte ongemakken tot ernstigere kwetsuren. Tijdens onze cursus zal docent en expert Jurre Geentjens ingaan op dit thema: Cycling Related Injuries. Wat zijn fietsgerelateerde blessures? Fietsblessures variëren van acute trauma’s door ongevallen tot overbelastingsblessures die zich na verloop van tijd ontwikkelen. Tijdens deze uiteenzetting zal Jurre focussen op de overbelastingsblessures. Enkele veelvoorkomende problemen zijn: Kniepijn: Vaak het gevolg van verkeerde fietsafstellingen of overbelasting. Rugklachten: Slechte houding tijdens het fietsen of een zwakke ‘core’ kan druk op de onderrug veroorzaken. Maar wat is dat dan ‘een zwakke core’? Hoe meet ik dit? Pols- en nekpijn: Veel voorkomende klachten bij lange ritten door een verkeerde houding of spanning. … Doel van de cursus In zijn cursus zal Jurre niet alleen de verschillende soorten blessures bespreken, maar ook preventieve en curatieve maatregelen toelichten. Hoe kunnen we deze problemen voorkomen en genezen? Wat zijn de beste herstelmethodes? En hoe kan de fietser zichzelf optimaal voorbereiden op lange tochten? Welke zaken kunnen we via bikefitting oplossen? Welke zaken kunnen beter via oefentherapie behandeld worden? –> Dit alles zal zowel theoretisch, praktijkgericht alsook via casuïstiek worden verduidelijkt. Vooruitgang en onderzoek Er is veel onderzoek gedaan naar zowel preventie als herstel van fietsblessures. Jurre zal tijdens de opleiding enkele van de nieuwste bevindingen en inzichten presenteren, die kunnen bijdragen aan veiliger en gezonder fietsen. Wie zou deze presentatie moeten bijwonen? Kinesitherapeuten en zorgverleners die met sporters werken. Professionele en recreatieve fietsers. Sporttrainers die advies willen geven over blessurepreventie. Iedereen die geïnteresseerd is in het bevorderen van pijnvrij fietsen.
Category : blog
Read MoreContact
Neem contact met ons op als u andere hulp nodig hebt.
info@smarteducation.be +32 468 02 97 19 BE0843967108