18 augustus 2021

Welkom, Kelly en Emma!

Ontmoet Kelly Ickmans en Emma Rheel, onze gloednieuwe SmartEducation-docentes.

Al sinds enkele jaren kan SmartEducation voor opleidingen rond chronische pijn rekenen op een samenwerking met de onderzoeksgroep Pain in Motion. Vanaf september wordt dat aanbod uitgebreid met nieuwe opleidingen én nieuwe docenten.

Kelly en Emma
Pain in Motion

Nieuw in ons docententeam: Kelly Ickmans en Emma Rheel! Kelly en Emma zullen samen instaan voor de opleiding ‘Chronische pediatrische pijn in de kinesitherapeutische praktijk’, waarin ze kinesitherapeuten enerzijds meer kennis rond chronische pijn bij kinderen willen bijbrengen, maar hen anderzijds ook handvaten aanreiken voor de dagelijkse praktijk. Na het volgen van deze opleiding zal je in staat zijn om pijneducatie op maat aan te bieden aan kinderen en hun ouders voor te bereiden op daaropvolgende onderdelen van de revalidatie.

Ik doe wat ik doe, iedere dag, opdat kinderen met pijn opnieuw kind kunnen zijn”, is niet voor niets het levensmotto van Kelly Ickmans. Zelf is ze parttime Postdoctoraal Onderzoeker en parttime praktiserend kinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel, waar ze volwassenen en kinderen met chronische pijn behandelt. Binnen de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion leidt ze de onderzoekslijn naar pediatrische pijn (PiMkids).

Ook bij Emma Rheel groeide de interesse in het werken met kinderen doorheen de jaren, dankzij verschillende stages binnen de opleiding kinesitherapie en het leiderschap in de scouts. Daarnaast wakkerde haar masterscriptie over de invloed van elektronica op de fijnmotorische ontwikkeling bij kleuters haar interesse alleen maar op.

Sinds oktober 2018 is ze ook aan de slag als doctoraatsonderzoeker binnen Pain in Motion. Haar onderzoek richt zich op de rol van afleiding, pijnwetenschappelijke educatie en de rol van ouders in het begrijpen van veranderingen in het pijn en angstgeheugen van kinderen met chronische pijn.

We zijn dan ook heel blij dat we deze twee expertes ter zake bij SmartEducation mogen verwelkomen! Alle informatie over hun opleiding ‘Chronische pediatrische pijn in de kinesitherapeutische praktijk’ kan je hier terugvinden.

chronische pediatrische pijn

AUTHOR

Robbie Billen