31 mei 2021

Tournée Kinérale: the aftermath

Het einde van de maand mei is in zicht, en dat betekent ook dat het einde van Tournée Kinérale met rasse schreden nadert. Het opzet van Tournée Kinérale? Dat was om iedereen aan te zetten om elke dag van de maand mei voldoende te bewegen en zo de aanbevelingen rond fysieke activiteit van de WHO (2020) waar te maken.

En of we daarin geslaagd zijn! In totaal bereikten we zo’n 1000 kinesitherapeuten die aan de slag gingen met challenges of uitdagende oefeningen, om zo iedereen aan het bewegen te krijgen. Hieronder geniet je nog één keer mee van de leukste challenges, de schattigste deelnemers of de meest actieve praktijken. Dit is Tournée Kinérale, the aftermath!

1. De meest uitdagende challenges

Heel wat kinesitherapeuten kwamen met unieke, uitdagende en boeiende challenges op de proppen! Zo kon je bij Kine Arte terecht voor een ropeskipping-challenge voor gevorderden, of vereiste de challenge van Kinefit Lichtaart de nodige stabiliteit!

2. De meest actieve praktijken

Heel wat kinesitherapeuten én kinepraktijken droegen hun steentje bij aan Tournée Kinérale. Praktijk Body To Move (Hombeek) ging zelfs nog een stapje verder en zette maar liefst 23 challenges online! Daarnaast kwamen ook Neurocentrum West (Izegem), Sportwijzer (Hamme, Waasmunster), Kinesitherapie Core (Puurs) kwamen met heel wat eigen ideeën op de proppen.

3. De schattigste deelnemers

Dat Tournée Kinérale voor alle leeftijden toegankelijk is, werd nog maar eens bewezen door ‘Mama Beweegt’, en door Liesbeth De Feyter van ‘Mama’s Fit’. Zij zetten zelfs de allerjongsten mee aan het werk! De prijs voor schattigste deelnemers van Tournée Kinérale gaat naar…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mama Beweegt (@mamabeweegt)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Liesbeth De Feyter (@mamas.fit)

4. Heel wat loop- en fietskilometers op de teller!

In de laatste week van Tournée Kinérale lanceerden we een Strava-challenge waarin we gezamenlijk zoveel mogelijk loop- en fietskilometers verzamelden. We gingen nog een ‘stapje’ of ‘trapje’ verder en liepen maar liefst 501.91 kilometer bij elkaar! Samen verzamelden we ook 845.10 fietskilometers. Kan tellen!

 

De allereerste editie van Tournée Kinérale werd alvast een groot succes. SmartEducation bedankt iedereen die zich ingezet heeft en ziet jullie graag volgend jaar opnieuw terug.

En onthoud vooral: blijf bewegen! Let’s keep the Tournée Kinérale-spirit alive.

AUTHOR

Robbie Billen