< Terug naar cursusaanbod

Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Bekkenbodemproblemen bij vrouwen na de zwangerschap: state of the art en skillstraining van het bekkenbodemonderzoek.

Bekkenbodemproblemen vormen een belangrijk probleem bij jonge mama’s. Tot op heden, werd er vaak uitgegaan van een symptoomgerichte diagnose waarbij een standaard behandelingsstrategie wordt toegepast in de eerstelijnszorg. Vaak blijkt die aanpak echter te falen en blijven jonge mama’s in onzekerheid achter. Kunnen hun klachten (incontinentie, pijnklachten, zakkingsgevoel, moeilijke defecatie, etc.) nog verbeteren? Of horen die ongemakken er gewoon bij het moederschap?

Deze opleiding richt zich tot kinesitherapeuten met een degelijke voorkennis binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie. Tijdens deze verdiepingscursus zullen de meest recente wetenschappelijke inzichten gedoceerd worden over de onderliggende pathofysiologie van die bekkenbodemproblemen en hun beïnvloedende factoren. Een vernieuwd inzicht in de onderliggende anatomische veranderingen is de eerste noodzakelijke stap naar een kwalitatieve verbetering in women’s pelvic health.

De masterclass bestaat grotendeels uit lezingen vermits dit noodzakelijk is om de kennis te verdiepen en het huidige beeld op anatomie en pathofysiologie bij te sturen. Doch wordt er veel ruimte gecreëerd voor vragen en concrete toepassingen. De deelnemers krijgen een heleboel praktische tips en tools mee om je achteraf verder in te verdiepen.
Tijdens de namiddag staat er een korte skillstraining op het programma.

Luister, kijk, oefen, evalueer, interpreteer en deel je kennis…!

Leerdoelen

  • Kennis over pathofysiologie van bekkenbodemproblemen tijdens en na de zwangerschap verdiepen en verrijken.
  • Klinisch redeneren over bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s (op punt stellen van de kinesitherapeutische klinische diagnose en in staat zijn om een concrete behandelingsstrategie op te stellen)
  • Meest recente onderzoeksresultaten implementeren naar de klinische setting, de functionele praktijkvoering.
  • Preventieve maatregelen voor bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s kunnen toepassen (gericht op primaire en secundaire preventie).
  • De rol van eerstelijnszorg bij bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s kunnen opnemen in een multidisciplinair en interprofessioneel team en een patiënt georiënteerde aanpak.
  • Een goed en betrouwbaar bekkenbodemonderzoek kunnen uitvoeren gericht op bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.

 

Docent

Doelgroep

gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten of kinesitherapeuten met ervaring binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (automatisch toegevoegd) -14

Prijs

330€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

 

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!