< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk : Slaap is goed voor je brein

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

Na zijn zeer succesvolle passage vorig jaar, zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat we dit jaar opnieuw een PowerTalk met de bekende neuroloog en 'topdokter' prof. Dr. Steven Laureys kunnen aanbieden.

Als therapeut of medische professional weet jij als geen ander hoe belangrijk slaap is voor de fysieke en mentale gezondheid van jouw patiënten. In deze interactieve keynote verkennen we samen de fascinerende wereld van het slapende brein.
Professor Laureys staat bekend om zijn baanbrekende onderzoek naar bewustzijn en hersenwerking. Hij deelt zijn inzichten in slaap en slaapstoornissen en licht toe waarom een goede nachtrust zo belangrijk is voor ons brein en onze gezondheid. Bovendien mag je heel gerichte praktische tips en adviezen verwachten voor een betere slaap.

Leer meer over de sleutels tot een goede nachtrust en ontdek hoe u patiënten kunt helpen bij moeilijkheden zoals rusteloze slaap, vermoeidheid, snurken, slaapwandelen, slaapverlamming, nachtmerries en lucide dromen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze PowerTalk zal je:

  • Begrijpen waarom een goede nachtrust belangrijk is voor de algehele gezondheid en het welzijn, en het effect ervan op mentale focus, emotionele stabiliteit, geheugen, stress-weerstand, inflammatie, bloeddruk, hongergevoel, suikerspiegel, immuunsysteem en libido.
  • Inzicht krijgen in het glymfatische systeem en de nachtelijke detox van de diepe slaap.
  • Leren hoe je kunt werken aan een betere en diepere slaap, gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen.
  • Praktische tips ontvangen en kunnen formuleren, die zowel door de spreker zelf als door patiënten zijn getest en goed bevonden.
  • Ontdekken hoe meditatie kan bijdragen aan het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Docent

Doelgroep

zorgprofessionals

Accreditatie

Pro-Q Kine 4pt

Prijs

66€ (excl btw)

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

Extra info

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!