Planning

Inhoud

Deze masterclass is gericht naar kinesitherapeuten met een specialisatie in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie. We gaan dieper in op jullie voorkennis over de functionele anatomie van de bekkenbodem.

Welke symptomen gaan gepaard met Pelvic Organ Prolaps (POP, verzakkingen van de organen in het kleine bekken)?

Komen symptomen overeen met objectieve vaststellingen? Wat is normaal? Wat is aanvaardbaar? En wat zeggen de meest recente preventieve en curatieve internationale richtlijnen?

Hoe ver kunnen we gaan (vanuit onze expertise) in het verbeteren van de hollistische zorg voor deze vrouwen? En hoe rapporteer je best naar het interprofessionele team?

“Facts and Fallacies” “Feiten en denkfouten”. Een masterclass die verouderde stereotiepe gedachten over POP wil aanvechten en vernieuwende evidentie wil introduceren.

Met het oog op de te bereiken competenties, zal de masterclass bestaan uit lezingen, brainstormsessies en klinische toepassingen.

Er zal vernieuwend beeldmateriaal aangereikt worden om de functionele anatomie en pathologie toe te lichten. Er zal tijd voorzien worden voor vele vragen en besprekingen van casussen én last but not least wordt het klinisch onderzoek toegelicht.

Deelnemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de skilltraining, indien gewenst. Dit is echter geen verplichting, zal slechts 10% van de voorziene cursustijd innemen en kan eventueel ook vermeden worden, voor zij die zich daar ongemakkelijk bij voelen. 

Docent

Doelgroep

gespecialiseerde bekkenbodemtherapeuten of kinesitherapeuten met ervaring binnen de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie

Accreditatie

Pro-Q Kine 14 ptn

Prijs

330€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!