< Terug naar cursusaanbod

Bikefit - Framemaat berekening

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
11-03-2023
Locatie
Leuven - Wolf Performance
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Bijeenkomsten

Inhoud

Deze opleiding is er op gericht om een kwaliteitsvol antwoord te kunnen geven op de vraag van je klant: ‘Welke framemaat is voor mij geschikt?’

Er is momenteel geen universele standaard meer in het beschrijven van de framemaat. Bijgevolg is een maat 54 bij merk X niet hetzelfde als een maat 54 bij merk Y. Om de juiste framemaat te kunnen berekenen is daarom een degelijke kennis noodzakelijk van de geometrie van een fiets en de verschillen tussen de variatie van type fietsen.

Na het theoretische gedeelte over de fietsgeometrie, het gebruik van technische middelen, enz. is deze opleiding ook praktisch gericht en wordt er gebruik gemaakt van verschillende casussen om de werkwijze voor het berekenen van de correcte framemaat en de componenten degelijk aan te leren.

Leerdoelen

  • Inzicht in de geometrie van een racefiets – MTB – tijdritfiets
  • Verschillende opties in gebruik van framemaat software
  • Kennis over de nodige technische materialen voor de bepaling van de framemaat
  • Gebruik maken van de Bikecad software voor de bepaling van de juiste framemaat
  • Inzicht in het gebruik van verschillende fietscomponenten om te combineren met de juiste framemaat.

Docent

Joris Verreydt

Joris Verreydt (MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie) heeft zich vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft Joris Verreydt Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland. Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende World Tour ploegen zoals Lotto-Soudal, Ineos Grenadiers, Belgian Cycling, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk  panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute). Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft Joris Verreydt specifieke interesse in het effect van het functioneren van het lichaam naast de fiets op de specifieke fietsbeweging.

Doelgroep

Bikefitters (zowel kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten, (sport)artsen, niet-medisch geschoolde bikefitters) die hun bikefit service willen uitbreiden met het geven van het correcte advies naar framemaat en componenten zoals stuurpenlengte.

Prijs

345€  (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

Mee te nemen: laptop met Bikecad software geïnstalleerd.

Tijdens deze opleiding wordt er gebruikt gemaakt van de Bikecad software (www.bikecad.ca) Er zijn drie opties om deze te gebruiken tijdens de opleiding:

  • Je kan gebruik maken van de gratis online versie via

https://www.bikecad.ca/quickapplet 

  • Je kan een gratis demoversie downloaden via

https://www.bikecad.ca/free_standalone?_ga=2.214982225.775234835.1652818208-680515927.1644581198

Dit is een éénmalige kost. Je kan nadien steeds de nieuwste versies blijven downloaden.

“The $750 cost of BikeCAD Pro is a one time fee. As new versions of the software are released, all owners of BikeCAD Pro receive the latest update for free”

Meer weten over Bikefitting lees zeker eens deze pagina

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!