< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk: Sporten & bewegen tijdens de zwangerschap

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
04-05-2023
Locatie
Online @home
Tijd
19:00 - 21:00
Bijeenkomsten

Inhoud

We zien dat 50% van de mama’s stoppen met sporten vanaf het moment dat ze zwanger zijn. De meest vermelde reden hiervoor is dat ze informatie missen rond bewegen tijdens de zwangerschap.

Via deze PowerTalk krijg je meer inzicht over het sporten tijdens de zwangerschap. We gaan dieper in op de indicaties en contra-indicaties van bewegen tijdens de zwangerschap. Er wordt toegelicht wat de alarmbellen zijn tijdens het sporten en welke voordelen sporten heeft voor de mama én de baby.

Je krijgt praktische richtlijnen mee rond de fysieke activiteit tijdens de zwangerschap om zo de mama’s te stimuleren tot een gezonde levensstijl. Er worden aanbevelingen aangereikt rond het bewegen tijdens de eerste 6 weken postpartum en het belang van bekkenbodemspieroefeningen. 

Leerdoelen

  • Indicaties en contra-indicaties voor het sporten tijdens de zwangerschap
  • Alarmbellen en voordelen van bewegen tijdens de zwangerschap
  • Aandachtspunten bij het sporten tijdens de zwangerschap
  • Aanbevelingen voor een actieve levensstijl tijdens de zwangerschap
  • Belang van het trainen van de bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap

Docent

Liesbeth De Feyter

Liesbeth De Feyter studeerde in 2013 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als optie sportkinesitherapie, aan de VUB. In 2014 behaalde ze haar postgraduaat manuele therapie aan de KU Leuven. De jaren nadien specialiseerde ze zich in perinatale kinesitherapie en bekkenbodemreëducatie, evenals female runners. Liesbeth is leergierig en blijft jaarlijks opleidingen volgen rond deze topics.

Na 2 jaar ervaring op te hebben gedaan in een sportpraktijk startte Liesbeth in 2015 haar eigen praktijk op in Sint-Joris-Winge. Liesbeth richt zich op de perinatale kinesitherapie, bekkenbodemreëducatie, bekkenproblematiek en sportkinesitherapie. Door haar passie in het vrouwelijke, sportende mamalichaam richtte ze in 2018 Mama’s Fit op. Hiermee wil Liesbeth de gap opvullen tussen de postnatale kinesitherapie en het bereiken van het sportdoel van de mama enerzijds en mama’s stimuleren om te blijven bewegen tijdens de zwangerschap tot lang erna anderzijds. Daarnaast geeft Liesbeth lesjes om mama’s te laten ervaren hoe fijn het is om te sporten samen met de baby. Door haar voorliefde voor het lopen richt ze zich eveneens op het begeleiden van beginnende en ervaren loopmama’s.

Doelgroep

(pelvische) kinesitherapeuten & vroedvrouwen

Accreditatie

4 pt PQK

Prijs

€66 excl btw

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!