< Terug naar cursusaanbod

Back to move: van newmom naar fitmom

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
22-10-2021
Locatie
Brussel - Van der Valk
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Startdatum
30-11-2021
Locatie
Mechelen - De Nekker
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Opnieuw sporten na een zwangerschap kan soms een hele uitdaging zijn.
Het lichaam is veranderd, er kunnen fysieke ongemakken zijn, en als pas bevallen mama is men vaak onzeker over wat je nu wel of niet al mag doen. Daarbij komt er dat het als nieuwe mama niet altijd gemakkelijk is om in die eerste weken en maanden lang weg te zijn van je baby. Als kinesitherapeut en beweegcoach kunnen we hierbij helpen.

Het doel van deze opleiding is om inzicht te krijgen in de trainingsopbouw na de bevalling en worden de aanbevelingen vanuit de wetenschappelijke literatuur besproken.  Je leert wat de onzekerheden en fysieke klachten van nieuwe mama’s kunnen zijn en welke oefeningen je kan doen om haar opnieuw haar vertrouwen in haar lichaam te laten vinden.
Daarnaast leer je een aantal pilates-oefeningen te implementeren binnen een mamababy-workout.

Deze ééndaagse opleiding richt zich enerzijds op kinesitherapeuten zonder bijzondere bekwaamheid in pelvische reëducatie, maar met een grote interesse in het begeleiden en behandelen van vrouwen in het postpartum. Anderzijds kan deze opleiding voor gespecialiseerde kinesitherapeuten aanvullende kennis en inspiratie geven mbt tot postnatale retraining en oefentherapie.

Leerdoelen

Tijdens deze opleiding leer je:

  • Welke factoren van invloed zijn voor het herstel na de zwangerschap en hoe die tijdslijn er dan uit ziet.
  • Je leert een diastase te onderzoeken en welke core oefeningen je in de eerste fases postpartum kan doen.
  • Hoe je een nieuwe mama opnieuw vertrouwen kan laten krijgen in haar lichaam
  • Welke oefeningen nog relevant zijn in de eerste periode postpartum bij de nieuwe mama’s.
  • Wat de richtlijnen zijn voor een veilige return to running.  
  • Hoe de baby kan betrokken worden bij de oefeningen en welke voordelen dit heeft bij moeder en kind.

 

Docent

Rosanne Van Herck

Rosanne Van Herck is afgestudeerd als kinesitherapeut en manueel therapeut. Ze is oprichter van Flowcare, een groepspraktijk voor kinesitherapie en training, waar ze inzet op gezond bewegen. Al sinds haar jeugdjaren is ze gebeten door de sportmicrobe, en zo kwam ook Pilates op haar pad.
Wat begon als een training voor meer lenigheid en bewegingscontrole, groeide uit tot een passie. Zo volgde ze onder meer bij corpus pilates opleidingen tot gecertificeerd pilatesinstructor.
Met de komst van haar eerste dochter en haar motto <gezond bewegen>, is ze op zoek gegaan naar meer onderbouwing en verdieping binnen het domein van de postnatale trainingen. Zo volgde ze onder meer in Nederland een opleiding voor postnataal fitnesstrainer en heeft ze zich verdiept met mamababypilates. Binnen haarpraktijk combineert ze haar werk als manueel therapeut met het geven van kleine groepslessen pilates, zwangerschapspilates en mamababyfit. Ze is onlangs opnieuw mama geworden van een dochter, en deelt met plezier haar tips, tricks en trainingen voor een optimaal fysiek herstel.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, beweegcoaches,...

Accreditatie

ProQ-Kine 14pt

Prijs

280€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation