Planning

Startdatum
07-11-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Yoga is ‘in’. Waar yoga vroeger bestempeld werd als zweverig, trekt yoga nu net mensen aan die stevig met hun beide voeten op de grond willen staan. Yoga als een vorm van hands-off therapie vormt een mooie aanvulling op de hands-on aanpak binnen de manuele therapie. Bewegen en ontspannen als medicijn! Maar, je hebt bewegen en bewegen. Bewegen, en zo ook yoga, is maar gezond wanneer iemand beweegt op een manier die voor die persoon gezond is.

Het doel van deze bijscholing is de therapeut kennis te laten maken met de basisprincipes van yoga. Zo kan een therapeut deze basisprincipes integreren in het oefenschema van de patiënt met musculoskeletale klachten en pijn. Yoga als hightech oefentherapie! Bovendien zal de therapeut na deze cursus beter op de hoogte zijn van wat een patiënt zoal doet als hij yoga beoefent, zodat men de patiënt kan motiveren om op een veilige manier aan yoga te doen. De cursus omvat zowel theorie als praktijk. Bovendien ervaar je in een yogales wat yoga met u doet!

Deze dag vormt tevens de basis om door te kunnen stromen naar de daaropvolgende masterclasses waar ingezoomd wordt op het therapeutisch toepassen van yoga bij specifieke gezondheidsklachten. De focus ligt in deze masterclasses op de combinatie van kinesitherapie, yoga en levensstijl; met nog een deel theorie, maar vooral veel praktijk en casuïstiek.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in wat yoga is, met zijn positieve effecten en valkuilen.
  • Het begrijpen van de wetenschappelijke link tussen de oude yogatraditie en de moderne anatomie.
  • Het integreren van de basis van yoga bij de behandeling van musculoskeletale klachten en pijn.
  • De patiënt kunnen motiveren om op een veilige manier aan yoga te doen.

Docent

Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap gelooft als kinesitherapeut en manueel therapeut in de combinatie van kinesitherapie aangevuld met yoga en levensstijl, een wetenschappelijk onderbouwde triade.

Sinds 2018 vind je haar terug onder de naam Medische Yoga Mechelen, gevestigd in haar multidisciplinaire groepspraktijk Gezondheidscentrum MechelenNaast de 1-op-1 therapie geeft Catherine ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten.

Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving Catherine een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Aansluitend verdiepte (en verdiept) ze zich in de Medische Yoga Therapie, zowel in Nederland als Amerika.

Ze deelt haar enthousiasme en kennis graag met je in de basiscursus Yoga meets Physio en de daaropvolgende Masterclasses. Tot op de yogamat?!

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten  en osteopaten die nog geen 'Yoga Alliance'-erkende teacher training volgden. 

Accreditatie

ProQ-Kine 14pt

Prijs

340€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!