18 juni 2021

PhysioVelo2021: Joris Verreydt in de kijker!

Meet Joris Verreydt! We kunnen al enkele jaren op Joris rekenen voor onze opleidingen inspanningsfysiologie en bikefitting, maar op 23 en 24 september zal hij mee ons topevent ‘PhysioVelo‘ kleuren, tijdens de opleidingsdag ‘Screening & Prevention – Setting up Prehab for Success‘.

In het kader daarvan haalden we hem alvast voor onze camera en podcastmicrofoon, en dat leverde een erg boeiende aflevering op! Het volledige gesprek is hieronder én te beluisteren via je favoriete podcastkanaal! Wil je Joris in september graag aan het werk zien, reserveer je PhysioVelo-plaatsje dan tijdig!

Joris Verreydt (MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie) heeft zich vanuit zijn ervaring als competitief wielrenner en kinesitherapeut bij Bakala Academy ontwikkeld tot expert bikefitting. Nadien heeft hij Wolf Performance opgericht en momenteel is hij één van de toonaangevende personen voor bikefitting in België en in het buitenland. Hij heeft ervaring met profrenners van verschillende World Tour ploegen zoals Lotto-Soudal, Ineos Grenadiers, Belgian Cycling, enz. evenals vele recreatieve atleten. Hij is lid van het wetenschappelijk  panel van het IBFI (International Bike Fitting Institute). Vanuit zijn achtergrond als kinesitherapeut heeft hij specifieke interesse in het effect van het functioneren van het lichaam naast de fiets op de specifieke fietsbeweging.

AUTHOR

Robbie Billen