1 oktober 2020

13 podcasts voor kinesitherapeuten

13 Podcasts om als kinesitherapeut bovenaan je luisterlijst te plaatsen.

Podcasts zijn een erg makkelijke en efficiënte bron van informatie voor de actieve kinesitherapeut. Het aanbod is erg groot en neemt nog steeds toe. Meer en meer collega’s ontdekten intussen hier ook de voordelen van. Maar welke podcasts zijn nu interessant genoeg om je op te abonneren? Wij lijstten voor jou enkele waardevolle podcasts voor kinesitherapeuten op, samen goed voor uren luisterplezier!

APTA Podcasts voor kinesitherapeuten

APTA podcasts

Helemaal up-to-date blijven van wat er leeft in het kine-landschap? Dan abonneer je je best op deze podcast van de American Physical Therapy Association. Recente studies, discussies of andere relevante topics voor kinesitherapeuten komen hier allemaal aan bod.

Physio Edge Podcast voor kinesitherapeuten

Physio Edge Podcast

Host David Pope lokt heel wat physio’s van over de hele wereld naar zijn podcast-afleveringen. Het resultaat? Een mooie reeks inspirerende interviews, die stuk voor stuk het luisteren waard zijn!

BJSM Podcasts voor kinesitherapeuten

The British Journal of Sports Medicine

Ben je in het bijzonder geïnteresseerd in de behandeling van sporters en blijf je graag op de hoogte van recente inzichten inzake behandeltechnieken en oefenprogramma’s, dan is deze podcast een must-listen. De BJSM podcast is intussen al 7 jaar live en telt dus een bibliotheek vol afleveringen. Hier ben je wel even zoet mee.

Pain science podcasts voor kinesitherapeuten

Pain Science and Sensibility

Co-hosts Sandy Hilton en Cory Blickenstaff staan met beide voeten in het werkveld en hebben het in deze podcast over de laatste research en veelbesproken onderwerpen binnen de pain science. Bovendien maken een aantal prominente figuren binnen de pain science een gastoptreden, en ligt de focus op toepasbare tips voor in de praktijk!

the working therapist podcast

The Working Therapist

In deze podcast haalt pediatrisch experte Haden Boliek een heel arsenaal aan topics binnen de pediatrie aan. Ook hier worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd die voor wat extra dynamiek zorgen.

pelvic health podcast

The Pelvic Health Podcast

The Pelvic Health Podcast richt zich zowel op professionals als op het brede publiek, en dat met alle onderwerpen die met ‘pelvic health’  te maken hebben! Kinesitherapeute Lori Forner fungeert als gastvrouw voor allerlei experten en wereldautoriteiten binnen dit domein.

PT Pint Podcast

PT Pint Cast

De naam van de podcast spreekt voor zich: luisteraars wanen zich bijna aan de toog van hun favoriete café. In deze podcast wisselen kinesitherapeuten -bij een drankje- hun ideeën uit over heel wat onderwerpen binnen de kinesitherapie. Een professionele discussie, maar op een lichte, humoristische manier gebracht: ideaal ‘luistervoer’ voor wie het graag wat meer ontspannen heeft!

Move forward podcasts voor kinesitherapeuten

Move Forward Radio

Een tweede podcast op naam van de APTA. Tijdens Move Forward Radio worden kinesitherapeuten of andere experten geïnterviewd. Recent kwamen onder andere aan bod: rol van de kinesitherapie in de strijd tegen COVID-19, telehealth, oefenprogramma’s bij kankerpatiënten, cardiale revalidatie, … Schol!

healthy-wealthy-smart-podcasts voor kinesitherapeuten

The Healthy Wealthy Smart Podcast with Karen Litzy

Kinesitherapeute Karen Litzy ontvangt experten in het eigen werkveld, maar ook andere ondernemers. Op die manier schenkt ze ook aandacht aan items als branding en marketing, en stimuleert ze het ondernemerschap onder kinesitherapeuten.

PT-Inquest podcast

PT Inquest

Een podcast gehost door Erik Meira en J.W. Matheson. Maandelijks nemen ze een episode op via online chat. Elke aflevering (telkens ongeveer 1u) is een verkenning van de literatuur rond een onderzoeksonderwerp, en tracht je kritischer te doen nadenken over je eigen therapeutisch handelen. Wees bereid je geest open te houden voor alternatieve en tegengestelde ideeën!

physio-matters-podcasts voor kinesitherapeuten

The Physio Matters Podcast

Deze podcast is het geesteskind van Jack Chew (UK). “Putting big mouths and big ideas behind microphones”, dat is de slagzin die deze podcast erop nahoudt. Met maandelijks meer dan 25.000 luisteraars kan je wel stellen dat dit een erg populaire podcast is, en terecht!

andy-franklin-miller-podcasts voor kinesitherapeuten

Dr. Andy Franklyn-Miller Sport Medicine

Dr. Andy Franlyn-Miller is een sportarts die al heel wat ervaring heeft opgebouwd in de begeleiding van elite sportteams over de hele wereld. Hij staat aan het hoofd van SCC Sports Medicine (Dublin). Daar leidt hij samen met Dr. Enda King (docent bij SmartEducation van het eerste uur) de revalidatie afdeling. Een geweldige setting waar er ook onderzoek verricht wordt. Het is even stil geweest op deze podcast, maar sinds 2020 worden er terug afleveringen op gepost. Op deze podcast vind je items terug die allen gerelateerd zijn met sportrevalidatie.
Tip: je kan je ook abonneren op de interessante nieuwsbrief van Andy, waarin hij regelmatig enkele artikels voor je samenvat.

SmartEducation-podcast

SmartEducation Podcast

En uiteraard… last but not least: onze eigen SmartEducation Podcast! We gaan in gesprek met onze docenten, maar ook met andere boeiende gasten binnen het domein van de musculoskeletale gezondheidszorg. Experten als Jay Dicharry, Alison Grimaldi en Rich Willy kwamen al aan bod.

Ziezo, met deze lijst van podcasts voor kinesitherapeuten heb je al heel wat luistervoer om mee aan de slag te gaan!

Ben je op zoek naar nog meer praktische tips en tricks? Check dan zeker ook onze andere blogposts:

AUTHOR

Robbie Billen