15 maart 2022

SmartEducation viert 1000e opleiding

SmartEducation 1000e opleiding

Het Leuvense SmartEducation, een bedrijf dat postacademische vormingen aanbiedt aan zorgverstrekkers, heeft reden tot vieren. In de sector van de kinesitherapie zijn ze doorheen de voorbije jaren een vaste waarde geworden voor therapeuten die op zoek zijn naar kwalitatieve opleidingen (zowel fysiek als online). En dat het aanbod gesmaakt wordt, werd bevestigd door het bereiken van de mijlpaal van de 1000 opleidingen!

“Dit wilden we natuurlijk niet zomaar onopgemerkt laten voorbijgaan.”, vertellen Robbie Billen en Stijn De Mot, co-founders van het bedrijf dat een kantoor betrekt in De Hoorn. “Wij zijn zelf kinesitherapeuten van opleiding en worden in ons ondernemerschap gedreven door de passie voor de zorg. Diezelfde passie kan je terugvinden bij al onze docenten, zonder wie er helemaal geen aanbod zou zijn. Hen wilden we dus zeker wat extra in de bloemetjes zetten. En uiteraard zijn we al onze collega’s/klanten erg dankbaar dat we hen telkens opnieuw mogen ontvangen op onze events. Zij mogen er alvast op rekenen dat we tijdens de volgende 1000 opleidingen een even betrouwbare partner voor hen zullen zijn. We zullen blijven inspelen op de sterke evolutie in de zorg en innoverend uit de hoek komen met nieuwe boeiende topics.”

Met zijn opleidingen bereikt SmartEducation ongeveer 70% van alle actieve kinesitherapeuten in Vlaanderen. “Dit komt neer op zo’n 6.500 professionals die op regelmatige basis deelnemen aan één van onze opleidingen”, zegt co-founder Robbie Billen van SmartEducation. Naast de vakinhoudelijke opleidingen, biedt SmartEducation via haar zusterorganisatie SmartPractice ook opleidingen en ondersteuning op gebied van praktijkmanagement waarmee ze praktijkeigenaars op weg helpt op het vlak van social media, marketing, fiscaliteit,.. “Onze doelstelling hier is de zorgverlener te coachen om de stap te kunnen zetten naar zorgondernemer”, zegt Billen.

Vanaf dit voorjaar gaat SmartEducation bovendien nog een stapje verder, en richten ze zich met hun opleidingsaanbod ook op vroedvrouwen. Er staat een gloednieuw en kwalitatief hoogstaand programma voor hen klaar, waarbij innovatie en beleving opnieuw hoog in het vaandel gedragen worden.

AUTHOR

Robbie Billen