27 juli 2021

SmartEducation x Born in Africa – deel 1

Het succesverhaal van Abigail Gouws 

Born in Africa Abigail Gouws

Ontmoet Abigail – Abby – Gouws! Abby is een jonge dokteres-in-spe, die momenteel haar studies geneeskunde afrondt aan de universiteit van Stellenbosch. Dankzij het prachtige project Born in Africa, krijgen we bij SmartEducation de kans haar een financieel duwtje in de rug te geven richting haar droomjob. Iets wat we iedereen kunnen aanraden!  

Abigail, of Abby zoals ze bekend staat onder haar leeftijdsgenoten, is afkomstig uit de gemeenschap in The Crags waar ze thuis opgroeide met haar moeder, vader en oudere broer. Toen ze afstudeerde van de middelbare school als op één na beste leerling van haar jaar, droomde ze ervan om naar de Universiteit van Stellenbosch te gaan, waar ze zich voor verschillende studies aanmeldde. Intussen is ze met succes haar opleiding Geneeskunde aan het volbrengen. 

Born in Africa

De rol van ‘Born in Africa’ hierin is absoluut niet te onderschatten. Born in Africa is een non-profit organisatie, actief in achtergestelde gebieden rond Plettenberg Bay, Zuid-Afrika. Daar zetten ze zich in voor de educatieve ontwikkeling van kansarme kinderen. Een degelijke opleiding biedt namelijk heel wat oplossingen voor deze kinderen en stelt hen in staat om uit hun thuissituaties te geraken – vaak gedomineerd door armoede, misbruik en werkloosheid. Door deze kinderen de kans te geven om een degelijke opleiding te volgen, hoopt Born in Africa ook hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen. Bij SmartEducation staan we uiteraard helemaal achter dit initiatief, en we zijn alvast heel blij dat we ook met onze bijdrage een wereld van verschil voor Abby kunnen maken! SmartEducation x Born in Africa is alvast een absoluut succes, wat ons betreft!

Meer weten over dit project? Neem zeker een kijkje op hun website. 

AUTHOR

Robbie Billen