30 september 2020

Krachttraining Do’s & Don’ts

Ontdek hier de tips van Merv Travers!

Podcast Merv TraversVoor onze allereerste opleiding van het nieuwe decennium hadden we begin januari Dr. Merv Travers (AUS) te gast. En dat met een topic waar best veel interesse voor is binnen onze beroepsgroep: “Strength & Conditioning for Physiotherapists”

Dr. Merv Travers is bijzonder goed geplaatst om hier wat concrete en praktische duiding rond te geven. Zijn klinische achtergrond situeert zich onder andere in de begeleiding van professionele rugby ploegen in Australië en hij heeft naast een PhD ook een kwalificatie bij de Australian Strength and Conditioning Association op zak. Hij kan het beste van twee werelden samenbrengen; actief in het wetenschappelijk onderzoek en daarnaast het beste uit atleten én patiënten halen in zijn praktijk en in de gym.

We haalden hem voor de podcast microfoon en legden hem enkele interessante vragen en stellingen voor.

Maakt onze maatschappij de bevolking niet ‘fragiel’? Durven we nog wel voldoende belasten? Wat is de plaats van de kinesitherapeut en van krachttraining op het continuüm van vroege revalidatie tot ‘return to sport’ en optimale prestatie? Start een krachtschema altijd met de bepaling van 1RM? …

Maak kennis met deze zeer verstandige en bijzonder sympathieke Aussie met Ierse roots. Veel luisterplezier.

Interesse in krachttraining? Volg een postacademische vorming op maat!

En ontdek hier ons aanbod.

AUTHOR

Robbie Billen