Planning
Inhoud
Hoe we eindelijk controle kunnen krijgen over ons vet: door te begrijpen hoe het werkt!
Lichaamsvet – door velen vervloekt, bestreden, verstopt en bespot. Maar hebben we als therapeuten het al écht proberen te begrijpen? En het te behandelen zoals elk ander deel van het lichaam?
Vet is niet zomaar een klomp gewicht. Het is een orgaan dat intensief samenwerkt met onze genen en hormonen. Een uiterst dynamisch orgaan bovendien, dat zichzelf verdedigt wanneer het verstoord wordt, vaak met nog méér vetcellen als gevolg.
In deze PowerTalk deelt prof. dr. Yves Van Nieuwenhove, een vooraanstaand obesitaschirurg en bekend van het tv-programma Patiënt Dompi, zijn kennis en overschouwt hij de verrassende wetenschap achter ons vet. Zo krijg je meer inzichten in de mechanismen die aan de basis liggen van overmatig eten en als gevolg (te veel) aankomen.
Daarnaast zoomt hij in op de fascinerende samenhang tussen ons lichaamsvet en onze vruchtbaarheid, gemoedstoestand, verouderingsproces, slaap en immuniteit.
Zo verwerf je een diepgaand inzicht in de complexe rol van vet in ons lichaam en helpt het jou als medische professional een betere benadering te ontwikkelen voor de behandeling van patiënten met overgewicht.
Leerdoelen
Na het volgen van dit webinar zal je een beter begrip hebben van volgende items:
- Waarom vet een orgaan is en hoe het werkt.
- Hoe vet ons ziek maakt
- Hoe worden we dik
- Genetica
- De vet-darm-brein interactie
- Hoe raken we van dat vet af?
- Eten en bewegen
- Nut van dieten
- Medicatie om af te vallen
- Ingrepen om te vermageren
Docent
Doelgroep
Zorgprofessionals
Accreditatie
Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch: 4
Cardiovasculaire kinesitherapie - Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd): 4
Manuele therapie - Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd): 4
Neurologische kinesitherapie - Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd): 4
Prijs
66€ (excl. btw)
Inbegrepen
Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname