< Terug naar cursusaanbod

Trainingsleer en lactaattesten, van theorie naar praktijk

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
24-10-2024
Locatie
Leuven - Wolf Performance
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
28-11-2024
Locatie
Leuven - Wolf Performance
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
29-08-2024
Locatie
Leuven - Wolf Performance
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Wachtlijst

Inhoud

Deze 3-daagse opleiding geeft je meer inzicht in de fysiologische mechanismen van een inspanning, het correct testen door middel van lactaattesten en het uitwerken van een trainingsschema voor zowel de recreatieve en competitieve sporter, met een extra schijnwerper op de wielrenner. Steeds meer mensen willen op een verantwoorde manier aan sport doen. Sporters die op eigen houtje beginnen stoten vaak snel op een blessure door een verkeerde trainingsbelasting. Daarnaast is het belangrijk dat na de revalidatie van een blessure, de recreatieve sporter adequaat begeleid wordt om terug zijn conditionele niveau te behalen. Daarom zoeken velen professionele hulp om hen op een juiste manier te laten bijstaan in het behalen van hun sportieve doelen.

De opleiding bestaat uit 3 delen:

  • In een eerste theoretische deel nemen we de belangrijkste trainingsprincipes door, getoetst aan de meest recente wetenschappelijke updates.
  • Vervolgens duiken we de praktijk in en gaan we dieper in op het afnemen en interpreteren van verschillende testprotocols. Daarbij zullen deelnemers zelf een lactaattest op een eigen fiets afleggen én correct leren afnemen bij een collega.
  • In het afsluitende deel ontdekken we met behulp van casuïstiek verschillende types van sporters en daaruit voortvloeiend verschillen in trainingsopbouw met specifiek aangepaste trainingsschema’s.

Na deze opleiding ben je in staat om een wielrenner / uithoudingsatleet in je praktijk het juiste advies te geven. Je kan daarenboven een lactaattest correct afnemen en een degelijk onderbouwd trainingsplan opstellen en begeleiden.

Leerdoelen

  • Inzicht in trainingsprincipes voor het begeleiden van een wielrenner/uithoudingsatleet
  • Correct afnemen en interpreteren van een lactaattest
  • Correct berekenen van trainingsdrempels en trainingszones
  • Het uitwerken van een meerjarenplanning
  • Het uitwerken van een macro -en mesoplanning
  • Profielopmaak van een recreatieve en competitieve wielrenner/uithoudingsatleet
  • Het correct opstellen van gedetailleerde trainingsschema’s in functie van specifieke doelstellingen

Docent

Hendrik Bollen

Hendrik Bollen is MSc. Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met specifieke expertise in sportrevalidatie en manuele therapie en eveneens in het bezit van een MSc. Bewegingswetenschappen, met specifieke expertise in testing en training. Als trainer/sportkinesitherapeut heeft Hendrik Bollen zich verder gespecialiseerd in de bewegingsanalyse van verschillende sporten evenals het opstellen van kracht - en uithoudingstrainingen zowel voor recreatieve als professionele atleten. Hij is werkzaam bij Wolf Performance te Leuven.

Doelgroep

Sportkinesitherapeuten, sportartsen, personal coaches en trainers.

Accreditatie

PQK (algemeen) 24 punten

Prijs

1070€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lactaatstrips, lunch en koffiepauzes.

Extra info

Interview/podcast met Hendrik Bollen naar aanleiding van PhysioVelo 2021:

 

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!