< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk: Help! Ik (W)eet het niet meer!? Diëten en voedingshypes onder de loep.

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
26-09-2024
Locatie
Online @home
Tijd
19:00 - 21:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Eten lijkt soms wel de nieuwe religie en ook hier geen gebrek aan profeten, paria’s en heilige geschriften. Maar wat moet een patiënt en wij als therapeuten nog geloven? Wat moet je aanvangen met al die adviezen, wat geef je mee in je consultatie? En hoe krijgt die patiënt dan nog een lekkere maaltijd op tafel?

Deze PowerTalk buigt zich over het belang van gezonde voeding en wil aantonen dat een lang leven hand in hand gaat met gezond (én lekker) eten. Diëtist Michaël Sels is ervan overtuigd dat een nieuwe manier van eten en bewegen dé manier is om ziektes/pathologieën te voorkomen, maar ook om jezelf tijdens ziekte en revalidatie alle kansen te geven op een optimaal herstel.

Tijdens zijn consultaties stelt hij ook vast dat mensen in de val trappen van mooie marketingpraatjes en zweren bij vitaminepillen, wondertheetjes en supplementen. Hier moeten ook wij als therapeut in staat zijn dit te doorprikken en patiënten in op te leiden.

Er is een link tussen wat we dagelijks eten en de ziektes die we in ons leven krijgen, dat is onmiskenbaar. De kracht van lekker eten brengt al eeuwenlang mensen samen en de kracht van de juiste voeding in de juiste verhouding resulteert in een toename van het aantal gezonde levensjaren.

Leerdoelen

 • Begrip van voedingsprincipes:
  De PowerTalk is gericht op het verschaffen van een dieper begrip van essentiële voedingsprincipes, zoals macronutriënten, micronutriënten en hun rol in het handhaven van een gezond dieet.
 • Voedselmythes ontkrachten:
  De presentatie richt zich op het ontmaskeren van veelvoorkomende voedselmythes en onjuiste informatie over voeding, om helderheid te verschaffen over wat wel en niet gezond is.
 • Lange-termijn gezondheidsbevordering:
  Het bevorderen van een holistische benadering van gezondheid, met nadruk op de langetermijneffecten van voeding op algemene gezondheid en welzijn.
 • Motivatie voor gedragsverandering:
  Het aanmoedigen van gedragsverandering op het gebied van voeding door motivatie en inzicht te bieden in de voordelen van gezonde eetgewoonten.

Docent

Michaël Sels

Michaël Sels werkt als diensthoofd van de dieetafdeling in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), volgde hotelschool en werd later klinisch diëtist met specialisatie oncologie.

Hij is ook bekend als chef bij Njam! waar hij toont hoe je nog meer kan genieten van wat goed voor je is in plaats van dingen te schrappen. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken over voeding: ‘Lekker Lang Leven 1’, Lekker Lang Leven 2’, ‘Prikkelbare darmen kookboek’ en zijn nieuwste ‘Plan 500 gram’.

Doelgroep

Zorgprofessionals

Accreditatie

Pro-Q-Kine - Algemeen kinesitherapeutisch: 4

Prijs

66€ (excl. btw)

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!