Planning
Inhoud
De duim is niet zomaar een vinger. Het is een complex en uniek orgaan waarbij het uitgebreide contactgebied tussen de pulpa van duim en wijsvinger ons als mensen onderscheidt van de apen. Letsels aan de duim kunnen daarom een therapeutische uitdaging vormen.
Tijdens deze verdiepende opleidingsdag belichtten we uitgebreid de functionele anatomie van de duim om daarna zowel veelvoorkomende (bv. Skiduim, CMC1 artrose, fracturen …) als zeldzamere pathologieën (bv. hoge en lage N. Medianus en N. Ulnaris letsels …) van de duim te bespreken. Per aandoening zal er aandacht besteed worden aan screening, diagnostiek, klinisch onderzoek als ook specifieke vaardigheden en strategieën om de behandeling te kunnen aanvatten. Dit alles volgens de recentste wetenschappelijke inzichten. Dé uitgelezen kans voor zowel de beginnende als de gevorderde handtherapeut.
Leerdoelen
- Kennis en inzicht over de specifieke anatomie
- Leren stellen van differentiaal diagnostiek
- Klinisch redeneren binnen de besproken pathologieën
- Beste evidence based en context based practice naar behandelstrategieën zowel conservatief als postoperatief
- Praktische vaardigheden aanleren binnen het klinisch onderzoek en de behandeling
Docent
Doelgroep
Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, ergotherapeuten met interesse in handrevalidatie
Accreditatie
PQK - Algemeen kinesitherapeutisch 14
Manuele therapie - 14
Prijs
350€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')
Inbegrepen
Syllabus, lunch en koffiepauzes.