Planning

Startdatum
05-12-2024
Locatie
Leuven - Novotel
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
12-09-2024
Locatie
Leuven - Novotel
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

SmartEducation organiseert ism met Dry Needling Gent dry needling cursussen vanuit een evidence-based perspectief. De cursus is heel flexibel opgebouwd en bestaat uit verschillende modules die los van elkaar kunnen gevolgd worden of onder de vorm van een opleidingstraject.

Deze driedaagse basismodule start met een evidence-based theoretische inleiding over myofasciale pijn, de pathofysiologie van myofasciale triggerpunten en de werkingsmechanismes van dry needling. Na de eerste koffiepauze wordt onmiddellijk van start gegaan met een ‘needle handling lab’ waarbij op een didactische wijze de verschillende priktechnieken worden aangeleerd met specifieke aandacht voor het veilig prikken.
Voor de basismodule werden een 28-tal spieren zorgvuldig geselecteerd die enerzijds vrij eenvoudig te prikken zijn, maar anderzijds ook klinisch heel relevant zijn. Zowel spieren uit het onderste als bovenste lidmaat als de wervelkolom komen aan bod. Bij elke spier wordt systematisch de anatomie doorlopen, de locatie van de meest voorkomende triggerpoints gepalpeerd en de meest geschikte dry needlingtechniek gedemonstreerd en ingeoefend. Na het beëindigen van deze module is de cursist in staat om met de aangeleerde technieken onmiddellijk aan de slag te gaan in de praktijk.

Docent

Team Dry Needling The Hive

Docententeam Dry Needling The Hive.

Het team bestaat uit ervaren docenten met elk meer dan 10 jaar onderwijs -en klinische ervaring. De cursus is gebaseerd op het samenbrengen van de verschillende opleidingen die de lesgevers hebben gevolgd (Trigger, Dry Needling cursus Domburg, Myofasciale Pijn Seminars Groningen en de top 30 cursus van de David G Simons Academy)

Doelgroep

afgestudeerde kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, fysiotherapeuten, sportartsen, osteopaten en chiropractoren.

De deelnemersgroep wordt beperkt en staat onder begeleiding van ervaren Nederlandstalige docenten, waarbij minimaal per drie tafels van drie deelnemers een docent aanwezig is, die continue feedback kan geven.

Prijs

1050€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Cursusmateriaal, video’s van alle technieken, starterspakket, lunch, koffie, thee, frisdranken en versnaperingen tussendoor.

Programma

Extra info

Na deze 3-daagse basismodule (DN1) kan u reeds meteen aan de slag in de praktijk. Wilt u zich verder verdiepen dan wordt er ook een 2-daagse advanced module bovenste kwadrant (DN2 UQ) en een 2-daagse advanced module onderste kwadrant (DN2 LQ) aangeboden. Het volledige programma wordt afgewerkt met een 1-daagse expertmodule (DN3) en refreshermodule (DN4). Voor elke gevolgde module ontvangt u een aanwezigheidsattest. Indien u alle modules hebt gevolgd, hebt u de mogelijkheid om een examen af te leggen en ontvangt u een certificaat.

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!