< Terug naar cursusaanbod

Terugkomdag Masterclass: Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
16-12-2021
Locatie
Gent - Van der Valk Ghelamco
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

Tijdens deze terugkomdag zal er aan de hand van complexe casussen gewerkt worden rond gepersonaliseerde behandelplannen onder leiding van experte Hedwig Neels.

Er wordt tijd en ruimte gemaakt om nieuwe inzichten toe te lichten en kennis opnieuw op te frissen. Na enkele maanden reflectie in de praktijk (bij eigen casussen), liep je wellicht vast op enkele complexe casussen of toepassingen. De terugkomdag biedt de mogelijkheid om deze te bespreken. Een dag om te leren van elkaar, een dag om elkaar te steunen én te versterken in onze eigen onderszoek- en therapieskills.

De ene vrouw is echter de andere niet. De ene zwangerschap is de andere niet. Iedere vrouw is uniek. Wat ervaar jij bij je zwangere vrouwen en bevallen mama’s? Nieuwe inzichten (in oa de functionele anatomie) worden uitgediept en de mogelijke problemen die zich kunnen voordoen tijdens en na de zwangerschap worden tijdens deze terugkomdag verder besproken.

Deelnemers worden uitgenodigd om zelf casussen aan te leveren die vervolgens samen met 'mentor' Hedwig Neels worden besproken. Doelgerichte holistische zorg en self-management zal hierin een grote rol spelen. We maken extra tijd en ruimte vrij om het bekkenbodemonderzoek tijdens een skillstraining opnieuw te herhalen, om vragen te beantwoorden en samen te zoeken naar goede richtlijnen. Kortom, we hopen alle deelnemers een verrijkende dag  te bezorgen die allen inspireert!

 

Leerdoelen

  • Verrijken en verdiepen van de kennis over pathofysiologie van bekkenbodemproblemen tijdens en na de zwangerschap.
  • Differentieel diagnostische skills oefenen in expertise bekkenbodemonderzoek  
  • Klinisch redeneren over bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s op punt stellen.
  • Gepersonaliseerde behandeltrajecten uitwerken gebaseerd op het unieke profiel van een jonge mama met bekkenbodemproblemen.
  • Meest recente onderzoeksresultaten implementeren naar de klinische setting, de functionele praktijkvoering.
  • De rol van eerstelijnszorg bij bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s kunnen opnemen in een multidisciplinair en interprofessioneel team en een patiënt georiënteerde aanpak.

Docent

Hedwig Neels

Hedwig Neels is een gespecialiseerde bekkenbodemkinesitherapeut  met passie voor women’s pelvic health en bekkenbodemproblemen bij jonge mama’s.
Ze behaalde in 2007 haar diploma lic. in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze heeft een bijzondere bekwaamheid in de bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie (en manuele therapie) en een doctoraat in de medische wetenschappen, UAntwerpen 2018. Hedwig Neels combineert wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de UA en is klinisch ook actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (als bekkenbodemkinesitherapeute in een multidisciplinair team). In 2019 behaalde ze een internationaal certificaat in de functionele evaluatie van de bekkenbodem aan de hand van dynamische ultrasound (3D/4D), Sydney University, Australië.
Ze heeft een uitgebreid nationaal en internationaal (klinisch en academisch) netwerk en is zeer sterk geëngageerd om verder te blijven studeren en specialiseren. Hedwig Neels wil haar (internationale) ervaringen en kennis graag delen om die bekkenbodemproblemen bij vrouwen beter gekend te maken (onder specialisten, gezondheidsmedewerkers en bij vrouwen van alle leeftijden) en de preventie en de behandeling ervan te verbeteren.

Doelgroep

Kinesitherapeuten gespecialiseerd in pelvische reëducatie die reeds eerder de Masterclass "Spotlight on Pelvic Floor Birth Trauma" gevolgd hebben.

Accreditatie

ProQ-Kine 14pt

Prijs

280€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!