< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk: Pijn bij en na kanker: toepassing van neuro-immunologie in de kinesitherapeutische behandeling

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
25-01-2022
Locatie
Online @home
Tijd
19:00 - 21:00 UUR

Inhoud

Pijn is één van de meest frequente en vooral invaliderend symptoom tijdens en na kanker. Gelukkig is er intussen al heel wat neuro-immunologisch onderzoek dat ons als clinicus toelaat om pijn bij en na kanker beter te begrijpen. Meer nog, vanuit die neuro-immunologische inzichten kunnen we gericht pijn bij en na kanker behandelen.

Tijdens deze PowerTalk komen de implementatie van de recente neuro-immunologische inzichten bij volgende therapeutische interventies aan bod: pijneducatie, stressmanagement, slaapmanagement en oefentherapie. Samen als kinesitherapeuten komen we op tegen pijn bij en na kanker! 

Leerdoelen

  • Kinesitherapeuten informeren of de actuele inzichten m.b.t. pijn bij en na kanker.
  • Recente neuro-immunologische inzichten vertalen naar de kinesitherapeutische behandeling op maat voor patiënten met pijn tijdens en na kanker.
  • Kinesitherapeuten doen inzien dat ze zelf heel veel zelf kunnen betekenen voor patiënten met pijn tijdens en na kanker.

Docent

Jo Nijs

Prof. Jo Nijs is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie en master of science in de manuele therapie. Hij is kinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel en gastprofessor aan de Universiteit van Gotenburg (Zweden). Hij is houder van de Leerstoel de Berekuyl academy, gericht op oncologische revalidatie. Zijn onderzoek en klinische activiteiten zijn gericht op chronische pijn en vermoeidheid bij kanker overlevers en musculoskeletale pijn. Jo Nijs is (co-)auteur van >250 peer reviewed publicaties, heeft 10 miljoen € aan onderzoeksubsidies bekomen, is promotor van 18 afgelegde doctoraten en fungeerde meer dan 270 maal als genodigde spreker op (inter)nationale bijeenkomsten in 25 verschillende landen (incl. 34 keynotes). Op het vlak van praktijkgerichte scholingen doceerde hij in 92 cursussen aan 3000 clinici in 12 verschillende landen en 4 continenten. Jo Nijs staat tweede gerangschikt op de wereldranglijst van chronische pijnonderzoekers (1ste in Europa), 2de bij de CVS onderzoekers, en 6de bij de whiplash onderzoekers (expertscape.com).

 

Website: www.paininmotion.be 
Twitter: @PaininMotion

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, (sport)artsen, personal trainers,...

Accreditatie

4 pt PQK

Prijs

58€ (excl btw)

Inbegrepen

Syllabus, uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!