< Terug naar cursusaanbod

PowerTalk : Genekt door Migraine

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
30-11-2023
Locatie
Online @home
Tijd
19:00 - 21:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Migraine treft een aanzienlijk aantal mensen gedurende hun leven. De impact ervan op hun dagelijks leven is verre van onbeduidend. Het belemmert hen in het uitvoeren van hun verantwoordelijkheden, zoals de zorg voor hun kinderen, leidt tot werkverzuim en verstoort sociale activiteiten, waardoor belangrijke momenten met vrienden en familie verloren gaan. Bovendien ervaren ze vaak meerdere dagen van totale uitputting. Niet te vergeten is de substantiële hoeveelheid medicatie die veelvuldig wordt ingenomen om de symptomen onder controle te houden.

Tijdens deze PowerTalk gaan we kritisch reflecteren over de huidige gangbare strategieën in de aanpak van migraine. We gaan uitzoomen en trachten tot een bigger picture te komen waarbij duidelijk wordt op welke vlakken wij als kinesitherapeuten/artsen onze kennis en vaardigheden kunnen inzetten. Het leren herkennen van patronen binnen zowel de anamnese als het klinisch onderzoek vormen een hele sterke basis wanneer met hoofdpijn- en migraine patiënten gewerkt wordt.
Tot slot zal ook worden ingegaan op het belang van ‘patientempowerment’. Bij migraine-krachten is gedoseerd te werk gaan cruciaal. De patiënt moet hierbij onze belangrijkste gids zijn: door het achterhalen van de juiste informatie en dus gerichte vragen te stellen én door gebruik te maken van de patiënt zijn/haar eigen kracht, is een veilige en tegelijk zeer efficiënte approach mogelijk.

Leerdoelen

  • Kritisch reflecteren op de huidige aanpak van migraine
  • Een alternatieve classificatie voor hoofdpijn of migraine
  • Herkennen van correlaties met nekproblematiek in de anamnese
  • Basis inzicht in patiëntempowerment bij hoofdpijn en migraine

Docent

Lieve Moyaert

Lieve Moyaert is een leergierige maar kritische denker met het hart op de tong. Ze studeerde af aan de UGent in 2008 als Master ReVaKi optie MSK, aansluitende volgde ze de postgraduaatopleiding Manuele therapie. Getriggerd door haar eigen rugklachten, schreef ze zich sceptisch maar tegelijk heel benieuwd in voor de A-cursus van het MDT McKenzie concept. Ze vervolmaakte vervolgens de complete opleiding tot Cred. McKenzie therapeut en meldde zich aan voor de internationale Diploma opleiding. Die mocht ze in 2014 aanvangen en na ondermeer een stage in Austin (Texas, VS) behaalde ze in 2015 het International McKenzie Diploma. In 2013 reeds had Lieve de kans om opleidingen te volgen aan het Dean Watson Headache Institute.

In 2018 opende ze haar eigen praktijk in Oudenaarde, TeRUG Controle.Gaandeweg groeide haar interesse in hoofdpijn en migraine. Op vandaag bestaat 75% van haar agenda bestaat uit migraine- en hoofdpijnpatiënten.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, artsen, osteopaten,...

Accreditatie

4 ptn PQK (in aanvraag)

Prijs

66€ (excl. btw)

Inbegrepen

Syllabus (digitaal), uitgesteld kijken mogelijk tot 48u na het verzenden van de opname.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!