Planning

*** EDITIE VAN 25 NOVEMBER GAAT ONLINE DOOR***

 

Startdatum
27-10-2022
Locatie
Leuven - Waves
Tijd
09:00 - 17:00 UUR

Inhoud

In deze opleiding wordt een theoretisch kader geschetst over de verschillende bekkenbodemproblemen bij kinderen. Zo komt anatomie, fysiologie en de ontwikkeling aan bod. Er wordt gesproken over (functionele) constipatie. Ook de urinaire problemen, overdag en ’s nachts, worden uitgebreid onder de loep genomen. Tot slot wordt extra aandacht gegeven aan urinaire en stoelgangsproblemen bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen, zoals ASS, ADHD, …
Telkens worden de recentste behandelingsmodaliteiten besproken en welke rol bekkenbodemreëducatie bekleedt in de verschillende pathologieën.

De bekkenbodemtherapeut gaat naar huis met extra kennis, tools en met praktische tips. De pediatrische en/of psychomotorische therapeut leert tijdens deze opleiding de basis om kinderen met bekkenbodemproblemen te begeleiden en door te verwijzen indien nodig.

Leerdoelen

  • Kennis van de anatomie en de fysiologie van blaas en darm
  • Kennis van de ontwikkeling en de rijping van het zenuwstelsel
  • Herkennen van symptomen van constipatie
  • Urinaire incontinentie bij kinderen met de mogelijke onderliggende factoren
  • Pathofysiologie van bedplassen
  • Full spectrum therapie bij bedplassen
  • Behandelingsmogelijkheden als kinesitherapeut
  • Rol en wetenschappelijke evidentie van bekkenbodemreëducatie
  • Blaas- en stoelgangsproblemen bij kinderen met ontwikkelingsstoornissen
  • Praktische tips voor begeleiden van kinderen met ontwikkelingsstoornissen

Docent

Zahra Van Veldhoven

Zahra Van Veldhoven behaalde in 2011 haar master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan KU Leuven. Met grote interesse beëindigde ze in 2012-2013 de interuniversitaire cursus bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie.  Ze behaalde in 2018 een diploma osteopathie en probeert deze kennis te integreren in de bekkenbodemproblematiek.
Na een aantal jaren tewerkstelling in UZ Leuven als bekkenbodemtherapeute, richtte Zahra Van Veldhoven haar eigen praktijk op in Heverlee.  Een praktijk gespecialiseerd in bekkenbodemreëducatie, perinatale kinesitherapie en bekkenproblematiek.  Ze organiseert Move groepslessen voor zwangeren, mama’s en dames. Ze is oprichtster van LOKK Pelvis Leuven en organiseert op regelmatige basis peer reviews.  Ze is lid van beroepsvereniging BICAP en Pelvired.
Zahra is docente en stagebegeleidster binnen de interuniversitaire cursus. Sinds 2020 is ze enthousiaste docente en projectmanager Pelvic Health bij Smarteducation. 

Doorheen de jaren blijft de rode draad “de bekkenbodem” en groeit haar expertise dankzij de vele bijscholingen in alles wat te maken heeft met de zwangerschap, het bekken en de bekkenbodem.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op kinesitherapeuten met een bijzondere bekwaamheid in pelvische reëducatie en gericht op pediatrische en/of psychomotorische kinesitherapeuten

Accreditatie

Pro-Q Kine 14ptn

Prijs

270€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

(online cursus 210€ (excl btw))

Inbegrepen

Syllabus, lunch, koffiepauzes.

Extra info

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!