< Terug naar cursusaanbod

Oefentherapie voor patiënt met cervicale en thoracale klachten

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
08-12-2023
Locatie
Antwerpen - Van der Valk
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Wachtlijst

Inhoud

"Exercise is medicine - Wat kan bewegen doen voor je gezondheid?"

"Hoe zet je doelgericht bewegen in vanuit een musculoskeletaal perspectief in het kader van functionaliteit, reductie van pijn en het verbeteren van de zelfredzaamheid van je patiënt?"

Laat je op deze cursusdag inspireren vanuit verschillende benaderingen en opvattingen hoe je patiënten doelgericht kan laten bewegen en inzetten als therapeutisch middel. We nemen je stapsgewijs mee doorheen diverse oefentherapeutische concepten en (beweeg)thema’s en demonstreren via praktijksessies hoe bewegen met eigen lichaamsgewicht ingezet kan worden.

Recente ontwikkelingen vanuit kennisdomeinen zoals motor control & motor learning, communicatie, (neuro)fysiologie en pain science worden uitgediept en praktisch geïmplementeerd in oefentherapie en revalidatieschema’s. Deze opleidingsdag speelt in op de meest recente ontwikkelingen en biedt naast een kritische beschouwing ook een praktische vertaalslag . Er is veel ruimte voorzien om zelf aan de slag te gaan, de functionele oefentherapie te ‘ervaren’ en te leren, zodat je dit ook met de juiste instructies kan overbrengen op je patiënten.

Na het volgen van deze opleiding beschik je over een ruimer arsenaal aan oefeningen voor de cervicale en thoracale wervelzuil en heb je een beter zicht op de juiste dosering en uitvoering.

Leerdoelen

Na deze cursus heb je nieuwe inzichten in volgende topics:

  • Bewegen &  inspanning als wonderpil -exercise is  medicine- voor gezondheid en  tegen chronische dysfuncties & aandoeningen
  • Welke beweegadviezen passen bij de meest voorkomende cervicale en thoracale problemen
  • De rol van bewegen met als doel reductie van  pijn
  • Doelgericht communiceren als   beweegprofessional  
  • Klinisch redeneren omtrent de juiste beweegadviezen en huiswerkoefeningen
  • State of the  art toepassingen vanuit “human motor learning” en toegepast op “motor control”
  • Ruime praktische inspiratie met lichaamsgewicht oefeningen om je eigen repertoire waar mogelijk aan te vullen

Docent

Jean-René Ruitenbeek

Jean - René Ruitenbeek studeerde af als master in de bewegingswetenschappen in 2010 aan de VU Amsterdam en als sportfysio- en manueeltherapeut in 2013 en 2015 aan de hogeschool Rotterdam.

Hij is oprichter van Healthcourses en combineert de praktijk in Venlo met het wekelijks lesgeven op de postgraduaat master musculoskeletale revalidatie in Nijmegen. Zijn specifieke expertise is gelegen omtrent thema’s als myofasciale vaardigheden en oefentherapie.

Zelf voelt hij zich door zijn laagdrempelige en enthousiasmerende doceerstijl gedreven om anderen te inspireren het maximale uit zichzelf te halen.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten en manueel therapeuten

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch - 14

PQK - Manuele therapie (automatisch toegevoegd) - 14

Prijs

320€ (excl btw) , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!