< Terug naar cursusaanbod

Masterclass: Get your neck, shoulder and hip in shape with yoga – a physio perspective

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
03-10-2024
Locatie
Gent - De Punt
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Na de basisopleiding Yoga meets Physio wil je je verdiepen in het therapeutisch toepassen van yoga. Onze masterclasses focussen op de combinatie van kinesitherapie, yoga en levensstijl. Deze wetenschappelijk onderbouwde combinatie motiveert je patiënt om samen aan zijn gezondheid en revalidatie te werken, met effecten op lange termijn.

Torticollis of stijve nek, trapezius syndroom, frozen shoulder, hernia, artrose, osteoporose, lumbago, uitstralingspijn in arm of been, hoofdpijn en TMG klachten, heup impingement, labrum scheur, …  Enkele veel voorkomende diagnoses op het voorschrift van de arts.

Deze klachten zijn slechts het topje van de ijsberg. Onderliggend zien we patiënten die veel tijd doorbrengen voor hun computer, in de wagen en op hun smartphone. Patiënten die weinig bewegen, die niet goed slapen, die met stress of trauma kampen, die weinig gebalanceerd eten en drinken, die roken of een cocktail aan medicatie nemen.

In deze masterclass krijg je meer inzicht in de toepassing van yoga voor het begeleiden van nek-, schouder- en heupklachten. We werken met technieken die helpen om spanningen los te laten, flexibiliteit én stabiliteit te vinden en kracht op te bouwen. We hechten ook belang aan de basis van de ademhaling, gezien de belangrijke relatie met de nek-, schouder- en heupregio. Om de cirkel rond te maken, vullen we de yogapraktijk aan met levensstijladvies rond stress, voeding, beweging en slaap. We sluiten af met casuïstiek.

Leerdoelen

  • Inzicht krijgen in het therapeutisch toepassen van yoga in de begeleiding van nek-, schouder- en heupklachten.
  • Het analyseren van yogahoudingen vanuit een musculoskeletaal oogpunt, met aandacht voor aanpassingen op maat van de patiënt.
  • Het belang inzien van de wetenschappelijk onderbouwde brede visie op gezondheid, met aandacht voor de levensstijl van de patiënt.
  • Breder durven en kunnen kijken dan het probleem, met aandacht voor andere schakels in het lichaam die de klacht kunnen beïnvloeden, voor de ademhaling, …

Docent

Catherine Goedgezelschap

Catherine Goedgezelschap gelooft als kinesitherapeut en manueel therapeut in de combinatie van kinesitherapie aangevuld met yoga en levensstijl, een wetenschappelijk onderbouwde triade.

Sinds 2018 vind je haar terug onder de naam Medische Yoga Mechelen, gevestigd in haar multidisciplinaire groepspraktijk Gezondheidscentrum MechelenNaast de 1-op-1 therapie geeft Catherine ook workshops en cursussen, zowel voor recreatieve beoefenaars als voor collega therapeuten.

Wat ooit begon als een hobby groeide uit tot een passie die niet meer valt weg te denken uit haar leven. Na een intensieve opleiding tot yogadocent ontving Catherine een door Yoga Alliance, International Yoga Federation en European Yoga Association erkend certificaat. Aansluitend verdiepte (en verdiept) ze zich in de Medische Yoga Therapie, zowel in Nederland als Amerika.

Ze deelt haar enthousiasme en kennis graag met je in de basiscursus Yoga meets Physio en de daaropvolgende Masterclasses. Tot op de yogamat?!

Doelgroep

Kinesitherapeuten en zorgverleners die reeds in het verleden deelgenomen hebben aan 'Yoga meets Physio' of reeds een 'Yoga Alliance'-erkende teacher training volgden.

Accreditatie

ProQ-Kine (algemeen) 14pt

Prijs

330€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

 

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!