< Terug naar cursusaanbod

E-learning: Levensstijl & Chronische Pijn: Focus on Food

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
Flexibel
Locatie
Online @home
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten

Inhoud

In deze e-learning bundelen we de inzichten van Prof. Jo Nijs (VUB) rond chronische pijn en de invloed die onze hedendaagse levensstijl hierin speelt zoals aanhoudende stress, slaapproblemen, ongezonde voeding, roken en fysieke inactiviteit spelen bij het tot stand komen en onderhouden van chronische pijn, onder meer bij hoofdpijn, nekpijn, artrose, rugpijn, fibromyalgie en pijn na kanker.

Daarna neemt Prof. Anneleen Malfliet (VUB) het aspect voeding in detail onder de loep. We starten eerst met enkele basisbegrippen, zodat we vervolgens kunnen bekijken hoe voeding pijn kan beïnvloeden. Daarna duiken we de literatuur in en krijgen de cursisten een overzicht van de huidige evidentie rond voeding binnen pijnmanagement, en trachten we tips aan te halen om deze kennis mee te nemen naar de praktijk. Als laatste zoomen we dan opnieuw samen met docente Anneleen Malfliet in op de rol van overgewicht en obesitas. Overgewicht en obesitas zorgen niet alleen voor het meer voorkomen van pijnproblemen, mensen met overgewicht en obesitas gaan ook vaker op zoek naar geschikte hulp voor hun pijnprobleem.

Al deze inzichten worden vertaald naar concrete tips die meteen inzetbaar zijn in de praktijk en de coaching van patiënten.

Kortom, 4 uur aan waardevolle content, met twee sterke sprekers en boeiende topics. Te bekijken waar en wanneer je maar wil!

Leerdoelen

  • De cursist begrijpt dat leefstijlfactoren voorname aangrijpingspunten zijn voor de behandeling van chronische pijn.
  • De cursist begrijpt dat gerichte behandeling van slaapproblemen, stressintolerantie en ongezonde voeding een essentieel onderdeel vormen van de behandeling van chronische pijn.
  • De cursist begrijpt op welke manier voeding een invloed kan hebben op het pijnsysteem en de pijnbeleving.
  • De cursist kent de wetenschappelijke evidentie wat betreft voedingsinterventies binnen pijn management
  • De cursist begrijpt het belang van de combinatie van voedings- en bewegingsinterventies binnen pijn management.
  • De cursist begrijpt de invloed van overgewicht en obesitas op (chronische) pijn.
  • De cursist begrijpt de principes van energy-balanced behavior

Docent

Jo Nijs

Prof. Jo Nijs is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, doctor in de motorische revalidatie en kinesitherapie en master of science in de manuele therapie. Hij is kinesitherapeut in het Universitair Ziekenhuis Brussel en gastprofessor aan de Universiteit van Gotenburg (Zweden). Hij is houder van de Leerstoel de Berekuyl academy, gericht op oncologische revalidatie. Zijn onderzoek en klinische activiteiten zijn gericht op chronische pijn en vermoeidheid bij kanker overlevers en musculoskeletale pijn. Jo Nijs is (co-)auteur van >250 peer reviewed publicaties, heeft 10 miljoen € aan onderzoeksubsidies bekomen, is promotor van 18 afgelegde doctoraten en fungeerde meer dan 270 maal als genodigde spreker op (inter)nationale bijeenkomsten in 25 verschillende landen (incl. 34 keynotes). Op het vlak van praktijkgerichte scholingen doceerde hij in 92 cursussen aan 3000 clinici in 12 verschillende landen en 4 continenten. Jo Nijs staat tweede gerangschikt op de wereldranglijst van chronische pijnonderzoekers (1ste in Europa), 2de bij de CVS onderzoekers, en 6de bij de whiplash onderzoekers (expertscape.com).

 

Website: www.paininmotion.be 
Twitter: @PaininMotion

Anneleen  Malfliet

Anneleen Malfliet is docent en onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en het Fond Wetenschappelijk Onderzoek. Ze is lid van de Pain in Motion onderzoeksgroep. Na het behalen van haar doctoraat binnen de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (2018, topic: revalidatie van chronische pijn), specialiseert Anneleen Malfliet zich nu verder in de invloed van overgewicht, obesitas en voeding binnen chronische pijn. Ze is auteur van diverse nationale en internationale publicaties rond chronische pijn en wordt regelmatig gevraagd om onderzoeksbevindingen rond chronische pijn te vertalen naar het brede publiek.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, (sport)artsen, osteopathen, personal coaches en andere zorgverleners

Accreditatie

Pro-Q-Kine, Bekkenbodemreëducatie en perinatale kinesitherapie  (automatisch toegevoegd)  8     

Pro-Q-Kine, Cardiovasculaire kinesitherapie  (automatisch toegevoegd)             8       

Pro-Q-Kine Manuele therapie  (automatisch toegevoegd)  8           

Pro-Q-Kine,  E-learning (max. 24 NE/jaar)       8

Prijs

139€ (excl. btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille  (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Extra info

Binnen enkele minuten na aankoop heb je toegang tot deze e-learning! Je vindt het in je SmartEducation account, waar je een Canvas-omgeving kan openen. Deze omgeving is je persoonlijke leeromgeving, waar je de e-learning kunt volgen en contact kunt opnemen met de docenten. Je hebt 1 jaar lang toegang tot deze omgeving na aankoop.

Nog nooit gewerkt met Canvas? Geen probleem! We hebben een handleiding gemaakt die je stap voor stap door het proces heen leidt. Klik hier voor meer informatie!

© Copyright 2024 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!