< Terug naar cursusaanbod

HIITforFIT - High Intensity Interval Training

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
12-12-2023
Locatie
Leuven - Sporthal Bertem
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

We horen het zo vaak en herkennen het ook allemaal. Onze patiënten willen wel sporten, maar in hun drukke levensstijl is het soms zo moeilijk om dat allemaal ingepast te krijgen in de overvolle agenda. Tijdsgebrek is het grootste excuus en geef toe: behoorlijk saaie oefeningen helpen ook niet echt ter stimulatie.

En toch verwachten we dat onze patiënten thuis heel gemotiveerd aan de slag gaan met hun oefenblaadje…

Na deze workshop kan je zelf aan de slag om HIIT-lessen te geven of dit te promoten bij jouw patiënten. Je kan jouw patiënten uitleg geven over wat HIIT is en de vele voordelen als trainingsvorm.

Door de grote variatie aan oefeningen zal je veel inspiratie opdoen voor oefeningen zonder materiaal (of met eenvoudig materiaal die jouw patiënt zeker en vast thuis heeft (handdoek, fles water,….)).

Bovendien worden er tijdens deze opleiding veel tips and tricks gegeven zodat jij eenvoudig leert om oefeningen origineler te maken en hoe je deze ook eenvoudig aanpast wat betreft moeilijkheid of nadruk.

Geef jouw patiënten plezier mee met jouw oefeningen en ze zullen deze thuis veel beter doen!

Doe zeker jouw sportoutfit aan want je gaat ondergedompeld worden in massaal veel oefeningen die je zelf ook mag uitproberen.

 

Leerdoelen

"High intensity interval training as inspiration for new excercises without equipment and how to easily adjust those excercises for your patient."

  • Inzicht krijgen in de werking van HIIT als trainingsvorm.
  • Leren hoe je gekende HIIToefeningen (lunges, jumping jacks,squats,…) wat creatiever kan maken. En hoe je deze kan aanpassen in moeilijkheid of naar bepaalde doelstellingen.
  • Inzicht krijgen in hoe je deze oefeningen ook kan toepassen in de praktijk of als huiswerkoefeningen voor jouw patiënt.
  • Aanleren hoe jij jouw patiënt kan motiveren om te bewegen en kan aantonen dat HIIT voor (bijna) iedereen toegankelijk is.

Docent

Annelies De Groef

Annelies De Groef studeerde af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2006 aan de KU Leuven. Na wat werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk in 2008, die nu uitgegroeid is tot een mooie groepspraktijk.

Ze is oprichter van de groepslessen HiitForFIt en combineert de praktijk en het geven van deze lessen sinds 2014. Toen ze in 2017 een jaar naar het buitenland vertrok zag ze dit als een kans om deze geweldige trainingsvorm met iedereen te delen door middel van een boek. Zo kwam het boek “HiitForFit” in 2019 uit bij Lannoo.

In 2020 werd door haar de FitFabriek opgericht: een oefenzaal met moto “gezond bewegen voor iedereen”. In deze zaal is echt iedereen welkom: jong, oud, geblesseerd, sportief of net niet. En de groepslessen variëren van kinderyoga tot zelfverdediging voor jongeren tot rugscholing en Zumba voor 65plussers.

Zelf blijft haar passie vooral bij HiitForFit en wil ze iedereen inspireren en stimuleren om op deze manier te sporten, want ook Hiitforfit kan voor iedereen!

Doelgroep

Kinesitherapeuten, personal trainers & coaches.

Accreditatie

Pro-Q-Kine (algemeen) 14 punten

Prijs

320€ (excl btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

 

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

Extra info

 

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!