< Terug naar cursusaanbod

Core Stability Training : integratie en toepassingen in de MSK oefentherapie

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
06-03-2023
Locatie
Beveren - Rev.
Tijd
09:00 - 17:00 UUR
Bijeenkomsten

Inhoud

Tijdens deze opleiding zal de link blootgelegd worden tussen de verscheidenheid aan klachten en blessures die we zien bij patiënten met musculoskeletale aandoeningen enerzijds en het belang dat core stability daarin kan spelen anderzijds.

Aan de hand van onderzoekstechnieken en nieuwe inzichten wordt er onder andere gezocht naar de soms ontbrekende schakels bij het opstellen van een behandelplan. Het behandelplan op zich zullen we ook zeer praktisch uitwerken. Hierbij gaan we ook de oefentherapie belichten in de vorm van concrete en herkenbare casuïstiek. Op deze manier wordt de aangeleerde inhoud meteen toepasbaar op de brede patiëntenpopulatie waar kinesitherapeuten mee in contact komen, onafhankelijk van de professionele setting (kleine oefenzaal of grote gym) waarin je je bevindt.

Het doel van de opleiding is dan ook hoofdzakelijk het verhogen van de kwaliteit en de variatie in de oefentherapie. Het opbouwen en vergroten van je kennis rond core stability toepassingen voor onze patiënten is zonder twijfel een extra troef.

Leerdoelen

  • Verhogen van inzicht rond het belang van de core
  • Afnemen van een klinisch onderzoek van de core en deze linken aan behandeldoelen
  • Behandeldoelen omzetten naar effectieve oefentherapie
  • Praktisch aanleren en correct uitvoeren van oefeningen
  • Stimuleren van de creativiteit en zoektocht naar kwaliteit binnen oefentherapie

Docent

Mathias Heylen

Mathias Heylen studeerde af als master in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie in 2010 aan de KU Leuven en ging nadien aan de slag in de Move Groepspraktijk te Wilsele. De start van een dynamische samenwerking met collega Peter Sempels. De afgelopen jaren heeft hij de mogelijkheden gekregen om vele verschillende facetten binnen het kiné gebeuren verder te ontdekken. Een mix tussen revalidatie van patiënten, bijstuderen, begeleiden van sportteams, werken op de topsportschool Basketbal en lesgeven aan de KU Leuven. Mathias heeft 8 jaar gewerkt als praktijkassistent MSK aan de KU Leuven. Het aanreiken van nieuwe leerstof, technieken en inzichten geeft hem veel energie en voldoening. Mensen triggeren om zichzelf uit te dagen en steeds bij te leren is dan ook zijn passie.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, podologen, personal trainers,...

Accreditatie

Pro-Q-Kine 14 pt

Prijs

310€, 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2021 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!