< Terug naar cursusaanbod

Blood Flow Restriction Training

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
30-11-2023
Locatie
Gent - Sport Vlaanderen
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten
Startdatum
27-06-2023
Locatie
Leuven - Waves
Tijd
09:00 - 17:00
Bijeenkomsten

Inhoud

Blood Flow Restriction Training, je ziet het tegenwoordig overal opduiken! Wil je er graag zelf mee aan de slag gaan in je praktijk maar weet je niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Startend vanuit een wetenschappelijke achtergrond trachten we samen duidelijke indicaties af te bakenen waarin het gebruik van BFR een surplus zou kunnen betekenen in de kinesitherapeutische behandelingen van je patiënten. Verder bespreken we mogelijke protocollen en hoe deze aan te passen aan je patiëntenpopulatie en de specifieke hulpvragen van je patiënten.

Door er zelf mee aan de slag te gaan tijdens de praktische sessies kan je ervaren hoe effectief bepaalde oefenvormen zijn en hoe makkelijk BFRT implementeerbaar is in het oefenprogramma bij veel van je patiënten.

Op het einde van de dag zou je dan ook in staat moeten zijn om zelf logisch om te gaan met de basisprincipes van BFRT, je eigen protocollen te kunnen opstellen en indicaties te kunnen identificeren, zodat je op een veilige manier BFRT kan toevoegen aan je arsenaal van therapeutische handelingen.

Leerdoelen

  • Basisprincipes rond BFRT aanleren met accent op veilige toepassing
  • Herkennen van mogelijke indicaties
  • Opstellen van een BFRT-protocol, aangepast aan de noden van je patiënt
  • Inpassen van BFRT in het totale behandelplan

Docent

Bert Heremans

Bert Heremans : Na zijn studies Bewegingswetenschappen en Lichamelijke Opvoeding gevolgd door Motorische Revalidatie & Kinesitherapie ging Bert Heremans meteen aan de slag bij het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC)  in Leuven. Bert Heremans begeleidt sporters van werkelijk alle niveaus: start-to-runners, sportende studenten, atleten van de topsportscholen voetbal en volleybal, voetbaltalenten in de elite jeugdacademie van OHL, maar ook topsporters bij Asterix Avo volley en het nationale dames volleybalteam. Reeds jaren geleden ontdekte hij op het veld de voordelen van BFR training en past hij deze in verschillende settings, populaties en pathologieën toe.

Doelgroep

kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, (sport)artsen, fysical coaches,….

Accreditatie

Pro-Q Kine  14 ptn

Prijs

320€ (excl btw) , 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, lunch en koffiepauzes.

© Copyright 2023 - SmartEducation
Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!