< Terug naar cursusaanbod

Bekken- en rugklachten, nieuwe inzichten voor effectieve behandeling: het SJC concept

Direct aanmelden

Planning

Inhoud

De opleiding geeft je een frisse en vernieuwende inkijk op rug- en bekkenklachten en zal je therapeutisch arsenaal en -aanpak sterk verbreden en mogelijks grondig veranderen.

Doorgaans kunnen we als kinesitherapeut onze patiënten met lumbale en sacro-iliacale klachten wel goed helpen, maar even vaak steken de problemen later weer de kop op. Of blijven patiënten toch in een chronisch verhaal hangen. Dat is ook niet altijd verwonderlijk, gezien we steeds te maken hebben met een multifactorieel probleem.

Maar waar liggen dan die missing links die ons verhinderen om optimaal resultaat te behalen?

In de schoot van het Spine & Joint Centre wordt al jarenlang onderzoek verricht en is men op basis van een nieuwe invalshoek tot een therapeutisch concept geëvolueerd om hier antwoorden op te gaan bieden. Deze alternatieve methodiek, die perfect binnen een EBP framework past, moet worden beschouwd als een aanvulling op je bestaande therapeutische skills en manuele vaardigheden. Daarbij combineren we diepgaande functioneel anatomische kennis met gedragsprincipes, en integreren we het druk principe.

HYBRID LEARNING : deze cursus omvat: 

  • In totaal zo’n 2,5u online lesmateriaal (theoretische onderbouwing), aangeboden via ons elektronisch leerplatform. De content wordt ruim vooraf ter beschikking gesteld en zal gedurende één jaar beschikbaar zijn.
  • 2 fysieke opleidingsdagen

Leerdoelen

Na het volgen van deze opleiding

  • Krijgt de cursist inzicht in diepgaande modellen van rug- en bekkenfunctie. (belastbaarheid, beweeginstructies zoals bv bij tillen, rustmomenten tov oefenen)
  • Heeft de cursist een verdiept inzicht in de functionele anatomie van bekken en lage rug.
  • Kan de cursist de fysieke problematiek op een dieper functioneel anatomisch niveau analyseren.
  • Beschikt de cursist over een krachtig behandelmodel vanuit een integrale benadering waarbij beoogde gedragsverandering leidt tot fysiek herstel.
  • Kan de cursist mechanismen bij de patiënten herkennen en een behandeling vanuit de basisprincipes van het Spine & Joint Centre opstellen en vorm geven.
  • Is de cursist in staat om voorbij het ‘hokjes denken’ te komen en bekken- en rugklachten integraal aan te pakken.

Docent

Doelgroep

Kinesitherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten.

Accreditatie

PQK - Algemeen kinesitherapeutisch 24

Manuele therapie - Cursussen, bijscholingen en symposia (automatisch toegevoegd) 33

Prijs

650€ (ex btw), 30% korting indien betaling met KMO-Portefeuille (bij uw aanvraag dient u te opteren voor het thema 'beroepsspecifieke competenties')

Inbegrepen

Syllabus, toegang tot het elektronisch leerplatform, lunch en koffiepauzes.

Chat openen
1
Hallo!
Voor heel veel vragen kan je terecht op de FAQ-pagina op onze website.
Antwoord niet gevonden? Laat het ons zeker weten, wij helpen je graag verder!